Ένας τόνος και πεντακόσια είκοσι κιλά όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από λιμενικούς του λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή Μαΐστρου.
Λιμενικοί έσπευσαν στην περιοχή του βιολογικού του Μαϊστρου όταν ειδοποιήθηκαν για παράνομη φόρτωση οστράκων και εντόπισαν ένα φορτηγό με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι το εγκατέλειψαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επιπλέον, εντοπίστηκε Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη έναν 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Οι λιμενικοί στο φορτηγό εντόπισαν μεγάλη ποσότητα οστράκων, ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση.
Ειδικότερα, βρέθηκαν τριάντα τρεις σάκοι που περιείχαν οχτακόσια τριάντα κιλά όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων και τριάντα τέσσερις σάκοι που περιείχαν εξακόσια ενενήντα κιλά όστρακα του είδους «αχιβάδα», μεγάλο μέρος των οποίων επίσης υπολειπομένων διαστάσεων.
Στη συνέχεια, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή προσωπικού της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διενήργησαν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του Φ.Ι.Χ. οχήματος.
Από το κεντρικό λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων, το Φ.Ι.Χ. και το Δ/Κ όχημα, ενώ αναζητούνται οι δύο αγνώστων λοιπών στοιχείων επιβαίνοντες στο Φ.Ι.Χ όχημα καθώς και ένας 23χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.