Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου συμβολικό καθαρισμό ακτών από την παραλία του δημοτικού κάμπινγκ έως την περιοχή «Καλαμάκι» Νέας Χηλής με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.
Image and video hosting by TinyPic
Στόχος της δράσης ήταν να δώσει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, και ευθύνης, ατομικής και συλλογικής, αλλά και να καταδείξει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τα υλικά καθαριότητας δόθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αλεξανδρούπολης η οποία και μετέφερε με τα οχήματά της τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης.
Ο Ευάγγελος Λαμπάκης με αφορμή τον καθαρισμό έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν θα γίνει μακρινή θύμηση η προσβολή του περιβάλλοντος τότε οι λαοί θα έχουν αποκτήσει παιδεία περιβαλλοντική, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να προστατεύουν αληθινά τους λαούς τους, διατηρώντας την αειφορία και οι βιομηχανίες θα σέβονται τον πλανήτη και τον άνθρωπο, τότε και εγώ ως θεσμικός θα είμαι ήρεμος και ευτυχισμένος».
Image and video hosting by TinyPic