Την 1η ημέρα του καλοκαιριού ο Σύλλογος «ΚΑΣΤΡΟΛΟΠΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», διοργάνωσε τον εθελοντικό καθαρισμό του Κάστρου Διδυμοτείχου. Η δράση αφορούσε στο μάζεμα σκουπιδιών, κοπή χόρτων, αποψίλωση και ευπρεπισμό του Κάστρου.
Η εθελοντική και ανιδιοτελής προσφορά των κατοίκων ήταν πολύ δυναμική και ιδιαίτερα των παιδιών που σήμερα είχαν την τιμητική τους.
Στον καθαρισμό έλαβαν μέρος μέλη και φίλοι του συλλόγου με χορτοκοπτικά μηχανήματα και εργαλεία. Καταστήματα της πόλης προσέφεραν νερά στους εθελοντές, καθώς γάντια και σακούλες σκουπιδιών.
Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά μέλους του συλλόγου που προσέφερε καπέλα και μπλουζάκια με την επωνυμία του συλλόγου.
Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε ήδη στο χώρο του πάρκιγκ, στο Μπαρούτχανέ, στον Πύργο της Βασιλοπούλας, στις Πύλες της Αγοράς, στο δρομολόγιο από Άγιο Αθανάσιο προς Άγιο Δημήτριο, καθώς και πέριξ του ναού Σωτήρος Χριστού, που την επόμενη εβδομάδα θα έχει την τιμητική του, κατά τον εορτασμό της Πεντηκοστής (Καλέ Πανηγύρι) σε ανάμνηση της σωτηρίας της πόλης από τους Σταυροφόρους (1205).
Image and video hosting by TinyPic
Αξίσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που πρόσφεραν για άλλη μία φορά, κόπο, χρόνο, χρήμα και θέληση για την ανάδειξη του τόπου μας.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν πάντα με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά. Προσκαλούμε όλους να επισκεφθούν το Κάστρο μας και τα μνημεία της περιοχής μας, καθώς και να προσφέρουν στην ανάδειξή τους με κάθε τρόπο.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και σήμερα το αποδείξαμε.
Και έπεται και συνέχεια … «Όσοι Καστρινοί προσέλθετε!!!».

Η εικόνα του Κάστρου πλέον δείχνει ότι:

«Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΔΩ»!!!!
«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»