Η άσκηση στη γραφή, στην προσωπική γραφή (συγγραφή) αλλά και στη γραφή των άλλων (ανάγνωση) είναι έτσι κι αλλιώς μια περιπέτεια. Ένα πνευματικό ταξίδι, μέσω της γραφής, στον εσωτερικό μας κόσμο ώστε να επικοινωνήσουμε τις δικές μας ερμηνείες για τη ζωή, να διευρύνουμε τις προσωπικές εμπειρίες μας, να παράξουμε τα δικά μας νοήματα κινητοποιώντας τη μνήμη, τη φαντασία, τις γνώσεις, τις αξίες και τα βιώματα μας, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να πορευθούμε στον μεγάλο κόσμο και να αναζητήσουμε το δικό του νόημα.
Η άσκηση στην ανάγνωση μας επιτρέπει να «ρίξουμε» κλεφτές ματιές στους κόσμους των άλλων, να τους εξερευνήσουμε, να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους, να τους αναδημιουργήσουμε και να τους οικειοποιηθούμε.
Σε μια τέτοια δημιουργική συνάντηση γραφής σας καλούμε, με οικοδεσπότη τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, που θα μοιρασθεί μαζί μας πτυχές της δικής του συγγραφικής διαδρομής, θα μας συμπαρασταθεί στην αναζήτηση των δικών μας ορίων της γραφής και στη διεύρυνσή τους, θα μας μυήσει στην κατανόηση και στην αισθητική απόλαυση του κειμένου. Ο Θανάσης Κούγκουλος, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, θα συντονίσει τις εργασίες της εκδήλωσης που διοργανώνεται από την ΠΑΜΘ – Π.Ε. Έβρου και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων του νομού
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, έως την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση gioktse@yahoo.gr ή στα τηλέφωνα της Π.Ε. Έβρου 2551357213, 2551357214 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου Φιλολόγων sfevrou@gmail.com. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σας περιμένουμε, την Κυριακή 8 Ιουνίου, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης από τις 9.30 έως τις 11.30 το πρωί.
Η Αντιπεριφερειάρχης
Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη