Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων, δύο διακινητές, ένας 33χρονος Βούλγαρος και ένας 57χρονος Τούρκος, γιατί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα εννέα λαθρομετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (24-5-2014) τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο ύψος του οικισμού Νέων Ψαθάδων, συνέλαβαν τον 33χρονο, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, τριάντα οκτώ λαθρομετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Image and video hosting by TinyPic
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (24-5-2014) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων Ορεστιάδας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανέων, πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 57χρονος και διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος, κάτω από κλινοσκεπάσματα, είχε αποκρύψει μια γυναίκα, την οποία επιχειρούσε να προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.
Image and video hosting by TinyPic
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.