Απογοητεύει τους ψηφοφόρους ο λόγος του δημάρχου Ορεστιάδας, τονίζουν οι εργαζόμενοι στη δομή Ψυχασπίς. Ο δήμαρχος μίλησε για ΜΚΟ, για λίγους τροφίμους, για να έρθει η διάψευση με στοιχεία από τον Βασίλη Μαυρίδη. Οι εργαζόμενοι της δομής, απαντούν στο δήμαρχο με την παρακάτω επιστολή.

κ.Μουζά, όχι μόνο μιλήσατε απαξιωτικά για την δομή και το έργο της, όχι μόνο θυσιάσατε στο βωμό μιας προεκλογικής αντιπαράθεσης το έργο και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των ενοίκων της – εκθέτοντας τους αδιάκριτα σε δημόσιο λόγο -, αλλά τολμήσατε να σχολιάσετε ακόμη και τον τόπο καταγωγής των ανθρώπων που φιλοξενούμε…σαν να δικαιούνται άλλης μεταχείρισης οι ασθενείς που έρχονται από άλλο τόπο!!….λειτουργήσατε στην προκειμένη περίπτωση χωρίς διάκριση και έχετε υπερβεί τα όρια…άλλο η πολιτική και άλλο οι αξίες της ζωής…Μην μας υποτιμάτε, δεν είμαστε όμηροι κανενός…σκεφτόμαστε και λειτουργούμε ελεύθερα…είμαστε επιστήμονες και σκληρά εργαζόμενοι, που δεν χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες, παρά μόνο εθελοντική βοήθεια και υποστήριξη στο απίστευτα δύσκολο λειτούργημα που έχουν αναλάβει.
Ο κ.Βασίλης Μαυρίδης δεν είναι απλά ο Πρόεδρος της «Ψυχασπίς», είναι η Ψ Υ Χ Η της..είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε την δημιουργία της, που κατάφερε να φέρει την δομή αυτή στην πόλη μας, να την συντηρήσει μέσα στην κρίση, να κάνει γνωστή την δράση της στο τόπο μας και πανελλαδικά…δεν έχετε καμία εικόνα του κόστους και των δυσκολιών λειτουργίας της …τόσο σε οικονομικά μεγέθη όσο και σε κόπους και αγωνίες…νιώθουμε ευγνωμοσύνη και περηφάνια που αποτελούμε μέλη αυτής της ομάδας και καταφέρνουμε να ανακουφίζουμε καθημερινά τον πόνο συνανθρώπων μας.
Ο λόγος σας υπεραπλουστευτικός, συμψηφιστικός και ισοπεδωτικός μπερδεύει μέσα στην προεκλογική και συναισθηματικά φορτισμένη ρητορική σας, οικονομικά μεγέθη και κονδύλια που αφορούν εντελώς διαφορετικούς φορείς, διαφορετικά Υπουργεία…πράγμα αδικαιολόγητο για πολίτη που φέρει ακόμη το αξίωμα του Δημάρχου…η «Ψυχασπίς» δεν στερεί τίποτα από κανέναν συμπολίτη μας στην Ορεστιάδα…αντίθετα διδάσκει με το παράδειγμα της, θεραπεύει και στηρίζει σιωπηλά δεκάδες συμπολίτες μας με ψυχικές νόσους, εμπνέει εθελοντισμό και ανιδιοτελή προσφορά, καταπολεμά το στίγμα απέναντι στους ψυχικά ασθενείς. Ο κόσμος της πόλης είναι πλέον ενημερωμένος…δεν πείθουν κανέναν ψηφοφόρο οι γενικεύσεις και ο λαϊκίστικος λόγος σας…μόνον απογοητεύουν…
Η Ορεστιάδα γνωρίζει το έργο μας και μας έχει αγαπήσει…και έχει ανάγκη αυτό που πρεσβεύουμε…η πολιτική δεν είναι μια απλή, στατική και κοντόφθαλμη οικονομική διαχείριση..και αυτή είναι η βασική διαφορά σας με τον κ.Βασίλη Μαυρίδη…δεν αρκεί πια αυτή η πολιτική για την Ορεστιάδα μας…η πολιτική είναι όραμα, είναι ρίσκο, είναι άνοιγμα στο ξένο και το διαφορετικό..από όπου κι αν προέρχεται..
Μας λυπεί ο λόγος σας, μας θλίβουν οι διαχωριστικές γραμμές σας….Δ ε ν επιθυμούμε κανέναν διάλογο…ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ είναι το ελάχιστο που μας οφείλετε!!

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας μιλάει για ΜΚΟ, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά.

Image and video hosting by TinyPic