Συνεχίζονται οι μαθητικές εκδηλώσεις για τη Νίκη της Σαμοθράκης. Το διήμερο στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια του οποίου παρουσιάσθηκαν έργα, δράσεις, δρώμενα θεατρικά και χορευτικά, ερευνητικές εργασίες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής ακολουθεί αντίστοιχη εκδήλωση με σχολεία της Ορεστιάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 15 Μαΐου 2014, στο Θέατρο Διόνυσος, από τις 12.00 έως τις 14.00.
Οι μαθητές του 1Ου Γυμνασίου Ορεστιάδας θα παρουσιάσουν την «αρπαγή της Νίκης της Σαμοθράκης», μέσα από μια σύγχρονη χορογραφία που ετοίμασαν με την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Αποστολοπούλου Μαρίας-Βενετίαs και Φερεντίνου Μυρτούς.
Επίσης θα παρουσιάσουν έναν Οδηγό για το αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα και έργα ζωγραφικής. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Μούτλια Αθανασίας
Το 2Ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας θα παρουσιάσει το θέμα «Η θεά Νίκη των Ελλήνων στο άγαλμα της Σαμοθράκης». με υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης την κ. Γεωργουσίδου Μαρία και το «Χορευτικό της ΝΙΚΗΣ» για το οποίο συνεργάσθηκαν ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Κοζίδης Σάββας που ανέλαβε τη Ζωγραφική απεικόνιση της δράσης και ο κ. Χαρχάλης Δημήτρης που είχε το συντονισμό της προσπάθειας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί μας περιμένουν να μας γνωρίσουν τη Νίκη μέσα από τη δική τους προσέγγιση και οπτική. Είναι βέβαιο ότι θα μας ξαφνιάσουν με την φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.