Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας πλατείας Ορεστιάδας μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Εκτός από πολίτες που το σχολιάζουν αρνητικά, έρχεται και η δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή Λευτέρη Χαμαλίδη.
Ο κ. Χαμαλίδης σε ανακοίνωσή του, μιλάει για παλαιοκομματικές πρακτικές ενώ με πολύ προσεκτικά διατυπωμένο τρόπο, αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζονται ως πρόβατα.

Η αιχμηρότατη ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας:

Σήμερα το πρωί, δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το γραφείο δημάρχου, όπου ενημερώθηκα για την πρόσκληση μου στα εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Νέας Ορεστιάδας.
Αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω σε φιέστες αυτού του είδους και ειδικά αυτή την περίοδο.
Δεν μπορώ να δεχτώ, παρόλο που δεν είμαι υποψήφιος, αυτού του είδους τα παλαιοκομματικά προεκλογικά τερτίπια, που δυστυχώς δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζονται ως «πρόβατα».
Η κεντρική πλατεία δημιουργήθηκε για τους δημότες και τους επισκέπτες αυτής της πόλης.
Κάποιοι αγωνίστηκαν, μόχθησαν για να υλοποιηθεί το έργο κι αξίζουν μπράβο για την προσπάθειά τους είτε είναι αιρετοί ή υπάλληλοι ή ιδιώτες μηχανικοί.
Αυτό όμως δε γεννά αυτόματα κτήση.
Η πλατεία ως έργο, δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα. Ανήκει σε όλους τους πολίτες, όσα χαραγμένα μάρμαρα από ματαιοδοξία κι αν τοποθετηθούν, όσα χείλη πρώην, νυν ή μεταγενέστερων την επικαλεστούν