Η υποψήφια Αριάδνη Ροροπούλου δημοτική σύμβουλος Ορεστιάδας με το συνδυασμό Δημοτική Αλληλεγγύη, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Είστε από τις πιο έμπειρες δημοτικούς συμβούλους και η μόνη γυναίκα η οποία καταφέρνει να εκλέγεται διαδοχικά. Πώς καταφέρνετε να πείθετε τους ψηφοφόρους να σας στηρίξουν;
Με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τα κοινά γενικότερα ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια και ο λόγος για τον οποία ασχολήθηκα ήταν και παραμένει να βοηθήσω τον τόπο και τους συνανθρώπους μας. Σε καμία περίπτωση για να ενισχύσω το εισόδημά μου, να «τακτοποιήσω» τα παιδιά μου, να κάνω τα λεγόμενα «ρουσφέτια» ή για να αναθέσω έργα στο σύζυγό μου. Και αυτό ο κόσμος το ξέρει καλά και το έχει δει. Παραδοσιακά οι άντρες ψηφίζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό. Και αυτό ίσως γιατί οι ίδιες οι γυναίκες δεν έχουν πείσει σε μεγάλο βαθμό πως μπορούν να αναλάβουν θέσεις ενεργές και να τα καταφέρουν. Καταθέτοντας λοιπόν τις όποιες γνώσεις και ικανότητές μου, σε συνδυασμό με την έντονη προσωπικότητά μου έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να πείθω και να εκλέγομαι από τους δημότες μας τους οποίους και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Είστε από τους πιο στενούς και πιστούς υποστηριχτές το δημάρχου Ορεστιάδας. Τι σας έχει κερδίσει στο πρόσωπό του;
Με το Δημήτρη Μουζά έχω στρατευθεί χρόνια τώρα. Είναι ένας αξιόλογος και αξιοπρεπής άνθρωπος πάνω απ’ όλα, καταξιωμένος στην κοινωνία μας και πιστεύω απόλυτα πως αποτελεί εγγύηση για το δήμο μας, όπως και πως μπορεί να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο των συνδημοτών μας. Στο μυαλό του είναι χαραγμένη μόνο μία λέξη: δουλειά. Με θάρρος και με δύναμη δεν υπέκυψε σε κανένα συμφέρον, νοικοκύρεψε το δήμο σε πολλά επίπεδα, αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις και άλλες τόσες καλείτε να αντιμετωπίσει. Ξέρω όμως πως έχει τη γνώση, το πείσμα και τη θέληση για να τα καταφέρει και στην επόμενη πενταετία. Είμαι λοιπόν πεπεισμένη πως με τη βοήθεια τη δική μου αλλά και των υπολοίπων συμβούλων θα έχει ένα πιο δυνατό ξεκίνημα με στόχο τις καθαρές σχέσεις.
Τι θα μπορούσατε να κάνετε και δεν το έχετε κάνει;
Όπως ξανά είπα ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του δήμου μας. Όραμά μου είναι τα παιδιά μας να δουλεύουν σε μία πόλη ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο λειτουργική και ακόμη πιο καθαρή. Να συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις μου στο να δοθούν κίνητρα στους νέους μας να μείνουν στον τόπο μας και να εργαστούν γι’ αυτόν. Να μπορέσω να υποστηρίξω ακόμη περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και να γίνει ο δήμος ένα σημείο αναφοράς πολιτιστικών δρώμενων που θα έχει αντανάκλαση σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Συγγνώμη ζητάτε;
Το να ζητήσεις συγγνώμη δείχνει μεγάλη δύναμη στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Γενικά δεν συμφιλιώνομαι με καυγάδες. Με βλέπουν όμως να είμαι κάποιες φορές αιχμηρή και απότομη και με παρεξηγούν. Αυτό οφείλεται στην έντονη προσωπικότητά και στην ειλικρίνειά μου. Είμαι γενικώς ανοιχτή προς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σίγουρα στιγμές που ξεπερνώ τα όρια μου, γρήγορα όμως μετανιώνω καταλαβαίνοντας ότι έχω κάνει λάθος ή και αδικήσει ακόμα. Τότε στεναχωριέμαι πολύ και φυσικά ζητάω συγγνώμη γιατί αν δεν το κάνω δε θα μπορώ να ησυχάσω. Άνθρωποι είμαστε και πρέπει να βρίσκουμε την ψυχική δύναμη να συγχωρούμε και αν ζητάμε συγγνώμη από τους συνανθρώπους μας, όποιοι κι αν είναι, όσα λάθη και να χουν κάνει.
Σας έχουν ζητήσεις συγγνώμη και αν ναι, έχετε συγχωρέσει;
Πολλές φορές. Και τι στιγμή που ζητάω συγγνώμη, συγχρόνως συγχωρώ.
Αν σας δινόταν η δυνατότητα αύριο το πρωί να παίρνατε μία σημαντική απόφαση ποια θα ήταν αυτή;
Πιστεύω πως όλοι μαζί θα πρέπει να αποφασίσουμε για την πορεία και το ευοίωνο μέλλον αυτού του τόπου. Να αφήσουμε τους εγωισμούς και τις προσωπικές μας πολιτικές και να δουλέψουμε με γνώμονα την αγάπη σε κάθε επίπεδο. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι από αυτούς που ο πολίτης θα τους απομυθοποιήσει τάχιστα. Εάν έπρεπε να πάρω τόσο γρήγορα μία σημαντική απόφαση, αυτή θα την λάμβανα μετά από ώριμη σκέψη και με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών και όχι το προσωπικό μου.