Ο ισχυρισμός του υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Νίκου Τζανίδη, ότι ο Σταύρος Σταυράκογλου εμπλέκεται με εταιρία η οποία ορίζει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, προκάλεσε την αντίδραση Σταυράκογλου, ο οποίος απέστειλε στον υποψήφιο δήμαρχο εξώδικο. Με το εξώδικο ο κ. Σταυράκογλου, καλεί το Νίκο Τζανίδη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά θα στραφεί εναντίον του ποινικά.

Η εξώδικη δήλωση Σταυράκογλου:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Σταυράκογλου Σταύρου του Δημητρίου, κατοίκου Αλεξανδρούπολης επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 35
Προς
Τζανίδη Νικολάου του Θεμιστοκλή, κατοίκου Αλεξανδρούπολης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αριθμός 21.
…………………………………….
Κατόπιν τις εκπομπής που έλαβε χώρα στο τηλεοπτικό κανάλι «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» στις 6/5/2014 θα ήθελα να σας επισημάνω τα ακόλουθα.
Θεωρώ δεδομένο και θεμιτό ότι τόσο εσείς όσο και το σύνολο των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 προσπαθείτε να προβάλλετε την προσωπικότητά σας ως την κατεξοχήν καταλληλότερη για προσφορά στο τόπο και στους συμπολίτες μας, ώστε να αποδυναμώσετε άλλες υποψηφιότητες. Όμως είναι απαραίτητο στα πλαίσια του αυτοσεβασμού, του σεβασμού των άλλων και της αξιοπρέπειας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να διατυπώνονται απόψεις και γεγονότα με ειλικρίνεια και εφόσον έχει επαληθευθεί ότι δεν αποτελούν φήμες και συκοφαντικά σχόλια να προβάλλονται. Στις εκπομπή λοιπόν της 6ης Μαΐου 2014 υψηλής τηλεθέασης λόγω της παρουσίασης όλων των υποψηφίων δημάρχων Αλεξ/πολης, αναφερθήκατε στο πρόσωπο μου και ισχυριστήκατε ότι εμπλέκομαι σε εταιρεία η οποία ορίζει την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Μάλιστα ευκρινώς υπονοούσατε ότι ο εν ενεργεία Δήμαρχος κύριος Λαμπάκης Ευάγγελος, έχει «προωθήσει» στενούς συνεργάτες του (μεταξύ των οποίων και εμένα) με σκοπό την αποκομιδή προσωπικού οφέλους τους από το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα αναφέρατε τα ακόλουθα:
ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 06/05/2014
( VTS_01_3 – 22:-14 )ή 1:19:50
Τζανίδης: Είναι σχετικό με την ανάθεση όσον αφορά την ανάθεση που έχει γίνει για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ είναι σε συγκεκριμένη εταιρεία και θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Λαμπάκη, αυτή εδώ η εταιρεία τι σχέση, αν ο κ., αν έχει σχέση ο κ. Τοψίδης και ο κ. Σταυράκογλου με αυτήν εδώ την εταιρεία. Ήτανε σύμβουλοί σου. Είναι οι συνεργάτες σας. Ορίστε, (δίνει το έγγραφο στον κ. Λαμπάκη)
Λαμπάκης: Είστε και εσείς ντεντέκτιβ?
Τζανίδης: Όχι κ.Λαμπάκη, ενημερώνομαι. Όπως βλέπω τη σημερινή, με σημερινή ημερομηνία 65.000 ευρώ για μεταχειρισμένα σκάνερ. Σημερινή, 06/05/14.
Παρέμβαση κ Σταυράκογλου ( VTS_01_4 – 21: 40 ) ή 1:48:00
Αποστολίδης (Δημοσιογράφος): Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εβρου της ΝΔ κ.Σταύρος Σταυράκογλου, επειδή αναφέρθηκε το όνομά του πριν, ζήτησε να παρέμβει, ευχαρίστως να τον ακούσουμε. Κ. Σταυράκογλου παρακαλώ.
Σταυράκογλου: Καλησπέρα σας κ. Aποστολίδη, καλησπέρα και σε όλους τους παρόντες. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κ. Τζανίδη να προχωρήσει σε μία διόρθωση ή ανασκευή της δήλωσης περι εμπλοκής μου σε κάποια εταιρεία που σχετίζεται με την ΔΕΥΑΑ. Δεν υπάρχει καμία συμμετοχή προσωπική μου σε καμία εταιρεία…
Αποστολίδης (Δημοσιογράφος): Έθεσε ένα ερώτημα ο κ Τζανίδης στον κ. Δήμαρχο. Αν ισχύει. Αυτό ζήτησε να μάθει ο κ. Τζανίδης από τον κ. Δήμαρχο. Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δεν το γνωρίζει.
Σταυράκογλου: Ανέφερε ο κ. Τζανίδης ότι υπάρχει συμμετοχή προσωπική – δική μου σε κάποια εταιρεία. Δεν έχω καμία εταιρεία, η μοναδική εταιρεία είναι ατομική επιχείρηση στο όνομα το δικό μου. Θα ήθελα να γίνει μια διόρθωση, διαφορετικά…
Αποστολίδης (Δημοσιογράφος): Την διόρθωση την κάνατε εσείς κ. Σταυράκογλου, λέτε ότι δεν έχετε καμία συμμετοχή.
Σταυράκογλου: Πολύ ωραία. Απλά θέλω να συμφωνήσει και ο κ. Τζανίδης με αυτό. Τζανίδης: Αυτό που είχα., κ. Σταυράκογλου
Αποστολίδης (Δημοσιογράφος): Είναι ο κ. Σταυράκογλου ακόμη στη γραμμή;
Σταυράκογλου: Ναι, ναι
Τζανίδης: Αυτό που είχα, αυτό που ρώτησα τον κ Δήμαρχο είναι αν ισχύει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία βλέπω εδώ πέρα και η οποία έχει αναλάβει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ…
Σταυράκογλου: Ναι από πού προκύπτει το όνομά μου δεν κατάλαβα κ, Τζανίδη;
Τζανίδης: Αν έχει σχέση με τον κ. Τοψίδη και τον κ Σταυράκογλου. Αυτό ρώτησα τον κ. Δήμαρχο.
Αποστολιδης (Δημοσιογράφος): Σε ότι αφορά τον κ.Σταυράκογλου πήρατε την απάντηση.
Σταυράκογλου: Σε ότι αφορά το όνομά μου σας δίνω την απάντηση εγώ και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό κ. Τζανίδη
Τζανίδης: Σας ευχαριστώ πολύ
Λαμπάκης: Συγνώμη, προκύπτουν αυτά τα δύο ονόματα εδώ μέσα;
Σταυράκογλου: Σας ευχαριστώ πολύ (κλείνει το τηλέφωνο )
Λαμπάκης: Κύριε Αποστολίδη ρωτήστε σας παρακαλώ τον κ. Τζανίδη. Προκύπτουν τα ονόματα αυτά του Σταυράκογλου και του Τοψίδη εδώ πέρα μέσα;
Τζανίδης: Υπάρχει σχέση όσον αφορά με την συγκεκριμένη εταιρεία γι’αυτό ρώτησα κι εγώ.
Λαμπάκης: Από πού το συμπεραίνεται αυτό;
Τζανίδης: Γι’αυτό ρώτησα και σας. Ρώτησα και σας για να μου απαντήσετε.
Λαμπάκης: Ξαναρωτάω. Αυτά τα ονόματα τα βλέπετε;
Τζανίδης Είναι εταιρεία που συνεργάζεστε. Εσείς ξέρετε.
Λαμπάκης: Τι λέτε; Για φέρτε μου. ΔΕΥΑΑ και ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ. Βλέπετε εδώ πέρα κανέναν Σταυράκογλου;
Αποστολιδης: Την απάντηση την πήραμε από τον κ Σταυράκογλου ότι δεν υπάρχει καμία συμμετοχή.

Κατόπιν των λεγομένων σας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η συμπεριφορά σας μου προκάλεσε καταρχήν λύπη και μετά αγανάκτηση, διότι ένας νέος άνθρωπος που παράλληλα έχει και την ιδιότητα του Δικηγόρου, και πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες του Νόμου, εκστόμισε σε βάρος μου δυσφημιστικές και συκοφαντικές εκφράσεις εντελώς αυθαίρετα και αβάσιμα. Η κακοπιστία σας προκύπτει και από το γεγονός ότι επικαλεστήκατε σε ευρύ τηλεοπτικό κοινό, ψευδώς, έγγραφο στο οποίο όμως ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ούτε το ονοματεπώνυμο μου ούτε οιοδήποτε άλλο στοιχείο που να παραπέμπει στο πρόσωπο μου.
Θεμιτό ότι προσπαθούσατε να κερδίσετε τις εντυπώσεις επιχειρώντας να υποτιμήσετε την δυναμική αντιπάλου συνδυασμού, όμως η προσπάθεια σας αυτή δεν έπρεπε να παρεκκλίνει της νομιμότητας και κυρίως της ηθικής ούτε προς τους ανθυποψηφίους σας που αποφάσισαν να θέσουν τον εαυτό τους στην διάθεση των δημοτών και πλήττονται από τις συκοφαντικές αναφορές σας ειδικά σε προεκλογική περίοδο, πολλώ δε μάλλον δεν έπρεπε να επιχειρήσετε θα θίξετε εμένα που ουδόλως ενέχομαι στα όσα συκοφαντικά αναφέρατε σε βάρος μου εν γνώσει σας αφού στο έγγραφο που κατείχατε και επιδείξατε δεν υπήρχε καν αναφορά του ονόματός μου .
Στις 6 Μαΐου 2014 λοιπόν επιδείξατε αδικαιολόγητα δυσφημιστική διάθεση σε βάρος του προσώπου μου, προκαλώντας στεναχώρια σε μένα και στην οικογένεια μου αφού προσβάλλατε την προσωπικότητα μου και μάλιστα σε μεγάλο κύκλο ατόμων όχι μόνο στην Αλεξ/πολη αλλά σε όλη την Θράκη και σε πανελλήνιο επίπεδο καθότι ο τηλεοπτικός σταθμός συμμετέχει σε ψηφιακή πλατφόρμα με πανελλήνια εμβέλεια.
Για την συμπεριφορά σας αυτή διαμαρτύρομαι εντονότατα και σας καλώ εντός τριών ημερών από την λήψη της παρούσας να προβείτε σε δημοσίευση δήλωσης συγγνώμης προς το πρόσωπό μου στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ σαν πρώτη είδηση στα δελτία Ειδήσεων των 9 μ.μ. και στην πρώτη σελίδας μίας ημερήσιας τοπικής εφημερίδας δηλώνοντας «ότι εκ παρόρμησης και μόνο, εμπλέξατε το όνομα μου σε δήθεν εταιρεία που έχει αναλάβει την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Α.», άλλως σας δηλώ ότι παρερχομένης της προθεσμίας αυτής, θα στραφώ εναντίον σας ενώπιον αστικών και ποινικών Δικαστηρίων για την αποκατάσταση μου. Σας επισημαίνω δε, ότι είναι η ελάχιστη ενέργεια στην οποία οφείλετε να προβείτε για να αποκαταστήσετε εν μέρει την αξιοπρέπεια μου που πλήξατε καίτοι είστε νομικός.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Τζανίδη Νικόλαο του Θεμιστοκλή, κάτοικο Αλεξανδρούπολης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αριθμός 21 προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αλεξανδρούπολη 9-5-2014
Ο υπογράφων