Ανακοίνωση λόγω της απογευματινής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Ορεστιάδα εξέδωσε τοπική οργάνωση ΚΚΕ Ορεστιάδας. Στην ανακοίνωση, το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Ορεστιάδα το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση αυτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ. Η Χρυσή Αυγή με τη γνωστή εγκληματική – ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις είναι αστικό πολιτικό κόμμα, εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου. Πλάστηκε από τα χέρια του κεφαλαίου για να ανακόψει την άνοδο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και σε κάθε της επιλογή – από το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων , τα τάγματα εφόδου, τον χυδαίο αντικομμουνισμό, τις επιθέσεις στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τις 100άδες παρεμβάσεις στη βουλή για τους εφοπλιστές και βιομηχάνους κλπ κλπ – επιβεβαιώνει το ρόλο της.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ
Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι λαϊκές οργανώσεις, σύσσωμος ο εργαζόμενος λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη.
Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα ο λαός της Ορεστιάδας να αποκαλύψει, να πολεμήσει και να ορθώσει τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
Γιατί: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».