Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Πολίτες του Έβρου
Οι εκλογές του Μάιου που διεξάγονται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, έχουν ταυτόχρονα Αυτοδιοικητικά και Πολιτικά χαρακτηριστικά.
Ως πολίτες του Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης καλείστε να εκλέξετε την Περιφερειακή Αρχή για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.
Η χώρα μας χρειάζεται, ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, ένα δημοκρατικό κράτος, αποκεντρωμένο, με μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, με Πόρους και Αρμοδιότητες, στην υπηρεσία του πολίτη και της κοινωνίας.

Η παράταξη μας ¨Γνώση και Συνεργασία για την Α.Μ.Θ.¨ επιδιώκει συνεργασίες στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
Στόχος είναι:
 Η Ανασυγκρότηση των δυνάμεων της Περιφέρειας σε μία Νέα Ελπιδοφόρα Πορεία για την δημιουργία κοινής περιφερειακής συνείδησης και ενδοπεριφερειακής συνεργασίας.
 Η Βιώσιμη Ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο και προστασία του Περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα.
 Η Βιώσιμη ανάπτυξη, ενδογενής και ισόρροπη, για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Στον Έβρο με τους πλούσιους φυσικούς του πόρους, η ¨Βιώσιμη Ανάπτυξη¨ είναι δυνατή:
1. Με την προώθηση ενός ¨Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Υπαίθρου¨ και την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αγροτικής οικονομίας που θα περιλαμβάνει:
 την παραγωγή πιστοποιημένων, βιολογικών, ποιοτικών, εμπορεύσιμων προϊόντων, υψηλής προστιθέμενης αξίας.
 την παραγωγή νέων προϊόντων που δεν χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις αλλά προϋποθέτουν εξειδικευμένη γνώση.
 την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη ανταγωνιστικής καθετοποιημένης παραγωγής στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.
 την δημιουργία μιας υγιούς και ισότιμης συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και φορέων εμπορίας και μεταποίησης στα πλαίσια της συμβολαιακής γεωργίας.
 την Ορθολογική διαχείριση του Υδάτινου Δυναμικού και την αξιοποίηση του Δασικού Πλούτου
 την προστασία της αλιείας και της θάλασσας.
 την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων.

2. Με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κυρίως μέσω της στήριξης των μικρών επιχειρήσεων με την εκμετάλλευση των πόρων του ΕΣΠΑ.
3. Με την προώθηση του Εναλλακτικού Τουρισμού, την ανάδειξη και αξιοποίηση της οικολογικής ταυτότητας του Έβρου και της Θράκης.

4. Με την ανάδειξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής μας και σύνδεση του με την τοπική κοινωνία.

5. Με την οργάνωση και ανάπτυξη του δικτύου υγείας στο νομό:
 Ανάπτυξη αποτελεσματικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κεντρικό το ρόλο του οικογενειακού γιατρού και με έμφαση στο συνδυασµό πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.
 Οργάνωση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με τη βοήθεια και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με σκοπό την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
 Πλήρη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με τη λειτουργία των κλειστών νοσηλευτικών μονάδων ώστε να παρέχεται υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια περίθαλψη αναγκαία για όλη την περιφέρεια.

6. Με την αξιοποίηση της γεωγραφική θέσης του Έβρου και της Θράκης και της Περιφέρειας με την ανάδειξη τους ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών για τα Βαλκάνια, τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και γενικότερα τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης..

Πολίτες του Έβρου, Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Επιλέξετε και τιμήσετε με την ψήφο σας την παράταξη ¨Γνώση και Συνεργασία για την Α.Μ.-Θ¨, η οποία αποτελεί την μόνη ξεκάθαρη φωνή της Κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού στην Περιφέρεια, μέσα σε ένα θολό πολιτικό τοπίο που συντίθεται από αντιφατικές πολιτικά μεταξύ τους και – κυρίως – συντηρητικές υποψηφιότητες που ομνύουν πίστη στον παλαιοκομματισμό ανατροφοδοτώντας το πελατειακό, ξεπεσμένο στην συνείδηση των πολιτών, τοπικό σύστημα εξουσίας.

Ο Έβρος, η Θράκη και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Γνώση και Συνεργασία για την Α.Μ.-Θ
Δύναμη ευθύνης και ανατροπής

Υποψήφιοι Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Τάκης Πετρίδης, Τοπογράφος Μηχανικός
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
1. ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Συνταξιούχος ΟΤΕ
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΟΥ Καθηγήτρια Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΙΩΡΓΚΑ – ΓΚΑΓΚΟΥΛΙΑ Συνταξιούχος
4. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΔΟΓΛΟΥ – ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΙΑΣ Οικονομολόγος – Λογιστής
6. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ Ενεργός πολίτης
7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΝΤΙΑΝΙΔΗΣ Επιχειρηματίας – Διεθνής διαιτητής βόλεϊ
8. ΒΕΡΑ ΜΠΑΤΜΑΝΙΔΟΥ αυτοαπασχολούμενη
9. ΛΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Μαθηματικός – Υπάλληλος Δήμου Αλεξανδρούπολης
10. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ – Πανεπιστημιακός Γιατρός
11. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Αγρότης
12. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΚΟΣ – Λογιστής
13. ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ – Εκπαιδευτικός