Συγκλονιστικούς διαλόγους με πολίτες από την περιοδεία του σε Δράμα και Καβάλα καταθέτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ υποστηρίζει ότι υπέστη σοκ όταν στο Καλαμπάκι Δράμας, μια μικρή πόλη, που θυμόταν από τα πρόσφατα ρεπορτάζ του, να σφύζει από κίνηση και τώρα την είδε με κλειστά καταστήματα, σχεδόν έρημους δρόμους και πολίτες που νιώθουν στο πετσί τους την πλήρη εγκατάλειψη.
Οι διάλογοι πολιτών – Κουίκ:

Τριαντάφυλλος. Ετών 17. Μαθητής Λυκείου στο Δήμο Νέστου Καβάλας. Συναντά στην περιοδεία του τον Τέρενς Κουίκ και τον τραβάει στην άκρη, χωρίς θυμό, αλλά με πολύ πίκρα και του λέει:
«Κάθε τόσο στις Ειδήσεις ακούω ότι πουλιέται ή ότι πρόκειται να πουληθεί ένα κομμάτι της Ελλάδας. Ένα αεροδρόμιο, ένα λιμάνι, μία παραλία…
Έχετε αναλογιστεί εσείς οι πολιτικοί ότι εμείς, η δική μου η γενιά, δεν θα βρει τίποτα της Πατρίδας μας»;
Image and video hosting by TinyPic
Γιώργος. Ετών 82. Στα όρια της Καβάλας με την Δράμα τον συναντάει ο Τέρενς Κουίκ και τον ρωτάει: «Αν γίνω Περιφερειάρχης, τι είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνω»;
Η απάντηση ήταν γεμάτη συναισθηματική φόρτιση:
«Έχω δυο εγγόνια. Ο ένας σπούδασε κι έφυγε στο εξωτερικό για να μπορέσει να ζήσει. Φρόντισε μη μου φύγει και το δεύτερο εγγόνι. Μας έχετε ερημώσει από τα νιάτα τα χωριά μας».
Μιχάλης. Ετών 39. Έμπορος στην Λαϊκή αγορά Νευροκοπίου Δράμας. Όταν συνάντησε τον Τέρενς Κουίκ, την ώρα που μάζευε τον πάγκο του, στο σχόλασμα της Λαϊκής, είχαν τον εξής σύντομο διάλογο:
ΕΡ: Πως πήγε η μέρα;
ΑΠ: Ακόμη… δεν ξεκίνησε!!! Σήμερα είχα μηδενικό ταμείο.