Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Αλληλεγγύη Βαγγέλης Γουδετσίδης, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Είστε από τους συμβούλους με μεγάλη εμπειρία πλέον, καθώς τα τελευταία επτά χρόνια έχετε διατελέσει και αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Τι σας ωθεί στο να είστε και πάλι υποψήφιος;
Όπως προαναφέρατε, έχω την τιμή να είμαι σύμβουλος με μεγάλη εμπειρία και αυτό οφείλεται στην επανειλημμένη και διαρκή στήριξή μου από τους συμπολίτες μας, η οποία για μένα αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη αποδοχής και εμπιστοσύνης από πλευράς τους στο πρόσωπό μου. Η εμπιστοσύνη του κόσμου σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει λόγω της πολυετούς μου ενασχόλησης με τα κοινά, καθως επίσης και η αγάπη μου για την πόλη μας με ωθούν στο να θέσω και πάλι υποψηφιότητα προκειμένου να φανώ χρήσιμος και να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου και τους συνδημότες μου.

Το δημοτικό συμβούλιο μεταδίδονταν ζωντανά από τη δημοτική τηλεόραση, διακόπηκε η μετάδοση, επανήλθε και τελικά ξαναδιακόπηκε, ύστερα από πρόταση συμβούλου της πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τονίζει ότι ούτε οι δημότες ενημερώνονται ούτε η χρονική διάρκεια των συνεδριάσεων έχει μειωθεί. Με το χέρι στην καρδιά. Σας λείπει η απευθείας μετάδοση;
Η διακοπή της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση, καθώς συνετέλεσε στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων χωρίς οξείες αντιπαραθέσεις και προσπάθειες εντυπωσιασμού. Όσον αφορά την ενημέρωση των δημοτών, ενημερώνονταν επί της ουσίας των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τη δημοτική τηλεόραση. Ως προς τη χρονική διάρκεια των συνεδριάσεων, είναι εύλογο να έχουν μεγάλη διάρκεια, επειδή η δημοτική αρχή έχει να αποφασίσει σε κάθε συνεδρίαση για μεγάλο αριθμό σοβαρών θεμάτων,όπως είναι άλλωστε λογικό, λόγω του μεγάλου μεγέθους του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας.

Πόσο δύσκολο είναι να τηρήσετε τις ισορροπίες σε μία συνεδρίαση, καθώς είναι γνωστό ότι πολλές φορές τα πνεύματα οξύνονται.
Δεν είναι απλό ούτε και εύκολο να τηρηθούν οι ισορροπίες. Μέσα στα θεσμικά πλαίσια λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου επιβάλλεται να τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του, οπότε κάθε παρέμβαση πρέπει να γίνεται στον απαραίτητο τόνο και με την απαραίτητη ευγένεια. Σ αυτό το σημείο είναι που εμπειρία και ο χαρακτήρας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να τηρηθούν όσο είναι δυνατόν οι ισορροπίες σε μία συνεδρίαση που από μόνη της είναι μια διαδικασία με ένταση, καθώς λαμβάνονται αποφάσεις κρίσιμες για την πόλη μας και τους συνδημότες μας και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα.

Οι σχέσεις σας, με συμβούλους της μειοψηφίας ποιες είναι;
Με τους συμβούλους της μειοψηφίας δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Απεναντίας, έχουμε κοινό στόχο την αναβάθμιση της πόλης μας και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Οι σχέσεις, λοιπόν, μαζί τους είναι καλές και προσωπικά μέσα από τη συνεργασία μου επί διάφορων ζητημάτων του Δήμου Ορεστιάδας με αρκετούς από αυτούς εξελιχθηκαν και σε φιλικές.

Προσωπικά για ποια απόφασή σας νοιώθετε δικαιωμένος και με ποιον τομέα του δήμου θέλετε να ασχοληθείτε στην επόμενη πενταετία;
Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης μου με τα κοινά και ιδίως ως αντιδήμαρχος διοικητικών ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τον τομέα παιδείας.Προσωπικά πιστεύω ότι συνέβαλα στο να λυθεί το θέμα της σχολικής στέγης. Κάθε σχολείο πλέον έχει τη δική του στέγη. Δημιουργήθηκαν έξι νηπιαγωγεία και προστέθηκαν αίθουσες στο 1ο δημοτικό και το 1ο γυμνάσιο Ορεστιάδας. Επομένως, θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω στον τομέα αυτό την επόμενη πενταετία, όπως επίσης και στον τομέα της Κοινωνικης Αλληλεγγύης τον οποίο υπηρέτησα και μου είναι γνωστός, καθώς διετέλεσα πρόεδρος στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ. Βέβαια, είναι αυτονόητο ότι όποιος τομέας μου ανατεθεί θα τον υπηρετήσω με υπευθυνότητα και με εντιμότητα και με γνώμονα το κοινό καλό.

Τι λέτε στους ψηφοφόρους στην προσπάθειά που κάνετε για να σας ψηφίσουν;
Οι συνδημότες μας μέχρι τώρα μου έχουν αποδείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστώ γι’αυτό. Τους καλώ να με στηρίξουν, επειδή θεωρώ ότι με την εμπερία μου και τη γνώση που έχω αποκτήσει σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης θα συμβάλλω κι εγώ απο μέρους μου στον αγώνα για τη βελτίωση της πόλης μας. Άλλωστε, ο ζήλος που έχω επιδείξει επί δημοτικών θεμάτων σε συνδυασμό με τη μέχρι τώρα καθαρή και αξιοπρεπή πορεία μου στα κοινά αποτελούν τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για τους δημότες της Ορεστιάδας.