Η Παγώνα Καράκη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Έβρου με την Περιφερειακή Αναγέννηση, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα. 

 

Σε μία εποχή όπου παρατηρούμε ανταλλαγές και μεταγραφές υποψηφίων εσείς παραμένετε πιστή και σταθερή στις παρατάξεις που υπηρετείτε. Προσφέρουν κάτι οι μεταγραφές πιστεύετε ή πραγματοποιούνται για προσωπικές φιλοδοξίες;

-Την εποχή αυτή, που παρατηρούμε και παρακολουθούμε όλοι μας, οι κοινωνίες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη από σταθερές, αξίες και αρετές σε σχέσεις κάθε μορφής και δραστηριότητες σε κάθε τομέα.
Η Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού δεν είναι απλά ένα τομέας δραστηριότητας είναι ένας θεσμός υψηλής κοινωνικής,οικονομικής και πολιτικής αποστολής και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή απαιτεί το ενδιαφέρον,τις γνώσεις, τις ικανότητες και δυνατότητες καθώς και την υπευθυνότητα κάθε ενεργού πολίτη της πατρίδας μας κατά τόπους. Όλοι οι πολιτικοί χώροι έχουν πρόσωπα με τα παραπάνω κριτήρια με την προϋπόθεση να αποτελούν αυτά και κριτήρια επιλογής και των παρατάξεων. Αναζητώντας οι ίδιες τα κριτήρια αυτά σε πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων- κυρίως για να ηγηθούν- αυτόματα απαξιώνουν προσωπικότητες που προέρχονται από τα σπλάχνα τους. Συνεπώς το κίνητρο είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα σε ανάλογες πρακτικές που ακολουθεί μια παράταξη και ορίζει με ευκρίνεια και τον χαρακτήρα του προσώπου που ανταλλάσσεται ή μεταγράφεται.

Είστε από τις υποψήφιες που χρόνια γυρίζουν τον Έβρο κι όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Υπάρχει αλήθεια σημείο του νομού που να μην έχετε επισκεφτεί;

– Ναι υπάρχουν σημεία και άνθρωποι του Νομού μας που έχω ‘’αδικήσει’’ με την απουσία μου ως υποψήφια σε προεκλογικές περιόδους όχι όμως και σαν κάτοικος σε άλλες στιγμές. Προκαλώ ευκαιρίες και στον εαυτό μου και με την οικογένεια μου να δούμε τις φυσικές ομορφιές της υπαίθρου μας και τους κατοίκους τους όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε ένα μέρος που σας αρέσει ή όχι για τους δικούς σας λόγους κάποια εποχή να το επισκεφθείτε και τις άλλες τρεις εποχές του χρόνου και θα ξαφνιαστείτε από αυτά που θα νιώσετε ….

Ποια είναι η πιο όμορφη φράση που έχετε ακούσει από ψηφοφόρο και τι είναι αυτό που ακούσατε και σας στενοχώρησε.
– Καλή επιτυχία ! Είναι επίκαιρα και διαχρονικά όμορφη φράση γιατί είναι πολλά μαζί… ευχή, προσδοκία, εμπιστοσύνη, ελπίδα. Οι κάτοικοι μας γενικά είναι ευγενικοί κι αυτό είναι πολύ όμορφο σε μια εποχή αγενή σε πολλά πεδία. Δεν με στεναχώρησε κάτι που άκουσα αλλά κάτι που είδα , ότι στα χωριά μας και στις πόλεις μας πολλοί άνθρωποι είναι μοναχικοί κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα.

Γνωρίζετε πολύ καλά τον τομέα της υγείας. Η περιφέρεια πώς μπορεί να στηρίξει τα νοσοκομεία τα κέντρα υγείας και τις άλλες δομές υγείας;
– Σε κάθε Περιφέρεια υφίσταται η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με αρμοδιότητες να συντονίζει και να παρακολουθεί την σωστή λειτουργία όλων των οργανικών μονάδων που υπάγονται σ’ αυτή. Υποχρέωση της είναι να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία αυτών και να παρεμβαίνει στην επίλυση προβλημάτων και υποθέσεων συνεργαζόμενη με τα καθ΄ύλην Υπουργεία στο βαθμό βέβαια μόνο που σχετίζεται αυτή με τις αρμοδιότητες τους.

Το σύνθημά σας για τις εκλογές;
– Δεν με εκφράζουν τα συνθήματα.Η πατρίδα μας έως και το πρόσφατο παρελθόν εγκλωβίστηκε σε εύηχα συνθήματα και το μέλλον της στο εξής πρέπει να καθοριστεί με γνώμονα την ρεαλιστικότητα, την αλλαγή νοοτροπιών και την δυναμική υγιών μορφών Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.