Με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης της 7/4/2014 με θέμα την γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή της Μέστης Αλεξανδρούπολης από την εταιρία «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.», η πλειοψηφούσα παράταξη «Πόλη & Πολίτες» του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

Οι χρυσοθήρες εξαπέλυσαν νέα επίθεση, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, ζητώντας νέα εδάφη για έρευνα που σημαίνει ότι ακόμη περισσότερο αλλά και περισσότεροι δημότες θα γίνουμε θύματα της βεβαίας καταστροφής που θα δημιουργήσουν τα χρυσωρυχεία, ανατρέποντας κάθε προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας, καταστρέφοντας τις επόμενες γενιές.
Δηλώνουμε ότι, μηδενός εξαιρουμένου από τους υποψηφίους της παράταξης μας θα αγωνισθούμε εξαντλώντας όλες τις δυνάμεις μας μαζί με τον λαό του Δήμου μας για την αποτροπή της άνω καταστροφής.
Τέλος ζητάμε από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης την μη έκδοση της αιτούμενης αδείας ερευνών προς τους χρυσοθήρες, σεβόμενη τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, του Δήμου μας αλλά και ολόκληρης της περιφέρειάς μας όπως αυτός πολλαπλώς έχει εκφρασθεί επί 15 ολόκληρα χρόνια.

Ο Επικεφαλής της παράταξης

Ευάγγελος Λαμπάκης
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ακολουθούν 112 υπογραφές
των υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές
Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της παράταξης «Πόλη & Πολίτες»