Ως ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ διοργανώνουμε στο σχολικό προαύλιο χώρο με τη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου μας, μια επετειακή αθλητικό-πολιτιστική εκδήλωση με την επωνυμία «ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!», με αφορμή τον εορτασμό της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 και κατά τις μεσημεριανές ώρες 12-2.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, 2 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ και η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΟΥΡΔΟΛΗ (κάτοχος επίσης και Παγκόσμιου Ρεκόρ Σχολικών Αγώνων).
Συνδιοργανωτές μας είναι: ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» Αλεξ/πολης, ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Αλεξ/πολης και η ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. Συνεργαζόμενος Φορέας: ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»-Περιφερειακό Τμήμα Αλεξ/πολης, διαθέτοντας την ‘‘Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης’’. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας.
Την ημέρα αυτή, στην αυλή του σχολείου, οι αθλήτριες του αθλητικού συλλόγου «Φοίνικας» θα ‘‘μυήσουν’’ τους μαθητές σε διάφορα στάδια το άθλημα του βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα και μια επίδειξη του δημοφιλέστερου αθλήματος στην πόλη μας!
Ταυτόχρονα, σε κεντρικά σημεία της αυλής, θα στηθεί ένας μεγάλων διαστάσεων ‘‘καμβάς’’ και ‘‘υπαίθρια δημιουργικά εργαστήρια’’, όπου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση Ομάδας καθηγητών-φοιτητών της Σχολής Επιστημών Αγωγής Δ.Π.Θ. και μελών του «Εικαστικού Συλλόγου Αλεξ/πολης», θα φιλοτεχνούν συνθήματα, μηνύματα και εικαστικές δημιουργίες, εναρμονισμένα όλα με το πνεύμα της σπουδαίας αυτής Ημέρας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Η «Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» καθιερώθηκε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε., καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το έτος 1896.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση/ανακοίνωση της εκδήλωσης μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

Φιλικά,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης