Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Την εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης αναδεικνύει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη, Παγώνα Καράκη.

Η κα. Καράκη με ανάρτησή της στο facebook τονίζει ότι εδώ και δύο χρόνια το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο, παραμένει όπως ήταν και το 2012.

Γράφει η Παγώνα Καράκη, παραθέτοντας και σχετική φωτογραφία:

Η φωτογραφία αυτή είναι στις 24 Απριλίου 2012 όταν σαν Υποφήφια Βουλευτής επισκέφθηκα τον Αρχαιολογικό χώρο στην Δοξιπάρα και ο υπεύθυνος του χώρου με ενημέρωσε για την »ένταξη» του έργου στο ΕΣΠΑ και τις πληροφορίες που αναφέρω μαζί με την φωτογραφία την οποία είχα τότε κοινοποιήσει στο προφίλ μου .Έχουμε Απρίλιο του 2014 !!!!!!!!!!!!! όπου το χρονοδιάραμμα των 2 ετών ολοκλήρωσης του έργου έχει παρέλθει και όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί το » ενταγμένο» έργο αλλά ούτε τα σχισμένα από τον αέρα νάϋλον δεν έχουν αλλαχθεί και από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορούμαστε για εγκατάληψη και αφύλακτη από κάθε προστασία των ευρημάτων !!!!!!!!!!!!! Η Διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ-Θ όμως CERN-ει και ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να φυλαχτούμε από τις διαχρονικές προθέσεις της!!!!!!

Από την επίσκεψη μου στον αρχαιολογικό χώρο στη Μικρή Δοξιπάρα.Έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ για την κατασκευή θολωτού κέλυφους σε 1.380τμ επισκέψιμου χώρου έκθεσης η οποία θα φιλοξενεί 1000 ευρήματα από τις τάφρους καύσεις των νεκρών τον 2ο μ.χ αιώνα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σε 2 χρόνια περίπου από την ολοκλήρωση των διαδικασιών οι οποίες πρέπει να επισπευθούν.
….Η εικόνα των υποδομών εδώ και δέκα χρόνια μιλάει και λέει πολλά από μόνη της.
Image and video hosting by TinyPic