Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε δύσκολη νίκη μέσα στην έδρα του Πνεύμαθλου Καβάλας με 4,5 – 5,5.
Παρά την νίκη του σε αυτόν τον αγώνα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση για την άνοδο του στην Α΄ Εθνική .
Στο άλλο παιχνίδι ο ΑΟ Ορεστιάδας έχασε στην έδρα του από τον εκπληκτικό ΣΟ Ξάνθης με 2,5-7,5 που είναι πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα.

Όλοι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 10:30 π.μ
Image and video hosting by TinyPic
-Στην κορυφή της βαθμολογίας πρώτος συνεχίζει να είναι ο ΣΟ Ξάνθης με 10 βαθμούς και ακολουθεί στην δεύτερη θέση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 8 βαθμούς .
Για το ποια ομάδα θα ανέβει στη Α΄ Εθνική, θα κριθεί στο αναμεταξύ τους παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική στην Ξάνθη .
Ο Εθνικός σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποτελέσματα για να ανέβει στην Α’ Εθνική, θέλει (7) επτά νίκες στις 10 δέκα σκακιέρες με τον ΣΟ Ξάνθης.

-Στην τρίτη θέση των προκριματικών της Α΄ Εθνικής είναι το Πνεύμαθλον Καβάλας με (2) δύο βαθμούς και θα παραμείνει στην κατηγορία των ΠΟΑ .

-Στην τέταρτη θέση είναι ο ΑΟ Ορεστιάδας , ο οποίος δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποιο θετικό αποτέλεσμα και μετά την βαριά του ήττα με τον ΣΟ Ξάνθης, αποχαιρετά την κατηγορία των ΠΟΑ .

Οι δύο ομάδες την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν στην Ορεστιάδα και ο αγώνας θα είναι καθαρά τυπικός .

Στο αγωνιστικό μέρος ο Εθνικός για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα είχε στην σύνθεση του τον Todor Galunov και την Tsveta Galunova .
Παρά το πολύ ισχυρό σχήμα που είχε στην σύνθεσή του, η νίκη του δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα και τώρα δυσκολεύει πολύ την άνοδο του στην Α΄ Εθνική .

Στην αναμέτρηση του με το Πνεύμαθλον Καβάλας, είχε 4 Νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες .

Τα αποτελέσματα αναλυτικά ήταν :
-Στην πρώτη σκακιέρα ο ΜΑΝΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (ΕΛΟ 1984 F) του Πνεύμαθλου Καβάλας πήρε ισοπαλία από τον GALUNOV TODOR (ΕΛΟ 2297 F) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην δεύτερη σκακιέρα ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΛΟ 1838 F) του Πνεύμαθλου Καβάλας κέρδισε τον ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟ ΔΙΟΓΕΝΗ (ΕΛΟ 1981 F) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην τρίτη σκακιέρα ο ΜΑΝΕΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΕΛΟ 1743 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας έχασε από τον ΤΕΡ ΓΚΕΒΟΡΚΙΑΝ ΑΡΑΜ (ΕΛΟ 1918 F ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην τέταρτη σκακιέρα ο ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΕΛΟ 1470 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας έχασε από τον ΓΙΑΚΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ (ΕΛΟ 1585 ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ..

-Στην πέμπτη σκακιέρα η ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΕΛΟ 1010 ) του Πνεύμαθλου Καβάλας, έχασε από την GALUNOVA TSVETA (ΕΛΟ 2024 F) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην έκτη σκακιέρα η ΑΣΤΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΕΛΟ 1005 ) του Πνεύμαθλου Καβάλας έφερε ισοπαλία από την ΜΠΛΙΤΣΑ ΑΡΤΕΜΗ (ΕΛΟ 1000 ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην έβδομη σκακιέρα η ΤΣΙΡΛΗ ΕΥΑΓΕΛΙΑ (ΕΛΟ 1087 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας είχε ισοπαλία από την ΑΙΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ (ΕΛΟ 1000 ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην όγδοη σκακιέρα ο ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ (ΕΛΟ 1681 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας κέρδισε τον ΤΕΡ ΓΚΕΒΟΡΚΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗ (ΕΛΟ 1440 ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην ένατη σκακιέρα ο ΤΣΙΡΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΕΛΟ 1275 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας έχασε από τον ΒΑΛΛΙΑΝΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ (ΕΛΟ 1635 F ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

-Στην δέκατη σκακιέρα ο ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΛΟ 1296 F ) του Πνεύμαθλου Καβάλας κέρδισε τον ΜΠΛΙΤΣΑ ΟΡΕΣΤΗ (ΕΛΟ 1000 ) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης .

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 6 Απριλίου θα παίξει εκτός έδρας με τον ΣΟ Ξάνθης .
Στο άλλο παιχνίδι ο ΑΟ Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει στην έδρα του το Πνεύμαθλον Καβάλας .

http://www.ethnikos-mgs.gr/
facebook : Εθνικός Σκάκι