Την πλήρη και ομόφωνη αντίθεσή τους στην επένδυση χρυσού εξέφρασαν για μια ακόμη φορά αιρετοί και φορείς του Έβρου, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος και έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο περιφερειακός και αναπτυξιακός σχεδιασμός για την περιοχή δε συνάδει με την επένδυση των χρυσωρυχείων, ένα ζήτημα που, όπως είπε, «ταλαιπωρεί» την περιοχή εδώ και 15 χρόνια.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν, δήμαρχοι της περιοχής, βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι φορείς θα αποστείλουν στον υπουργείο Περιβάλλοντος γραπτό κείμενο με τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη επιστολή, με αυτήν του περιφερειάρχη, έχει στείλει προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και το σύνολο των υπουργών και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. aftodioikisi.gr