Συνάδελφοι,
Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση 16 συνάδελφοι Γεωτεχνικοί με προϋπηρεσία στον ΕΛΓΑ 6 χρόνων, με 2 χρόνια ως μόνιμοι απολύθηκαν, πετώντας τους στην κυριολεξία στο δρόμο, διαλύοντας ζωές και οικογένειες.
Αφαιρείται στην πράξη κάθε δικαίωμα στην εργασία, μεγαλουργεί η αυθαιρεσία και παύει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ελευθερίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κατάπτυστη και απάνθρωπη αυτή απόφαση είναι καθαρά πολιτική βούληση, ακολουθώντας πιστά τις αντιεργασιακές και αντεργατικές επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας διάφορα νομικά τερτίπια για να καλυφθούν οι καταστρεπτικές για το λαό πολιτικές τους.
Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα με παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο δικαστικό σώμα, αν μη τι άλλο ζήτησε να μην δικαιώνονται δικαστικά εργαζόμενοι ακόμα και αυτοί που μονιμοποιήθηκαν νόμιμα με απόφαση του ΑΣΕΠ όπως οι 16 Γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ. Ο χορός των απολύσεων μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΚΟ και το στενό δημόσιο τομέα άρχισε.
Το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την ασκούμενη αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τους συνοδοιπόρους της και την καλεί να μην εφαρμόσει τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που αφορά εργαζόμενους Γεωτεχνικούς στον ΕΛΓΑ. Επειδή εκκρεμούν και άλλες παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις εργαζομένων στον ΕΛΓΑ φοβόμαστε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και ότι ακολουθεί χιονοστιβάδα απολύσεων. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο στους συγκεκριμένους συναδέλφους Γεωτεχνικούς, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε πλάι τους και θα συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές, απ όπου και αν εκπορεύονται για το δικαίωμα στη δουλειά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπορευτούν μαζί μας, να αντισταθούνε στη μάστιγα των απολύσεων ακόμα και μονίμων υπαλλήλων που στόχο έχουν όχι μόνο την πτώχευση του λαού, αλλά την ψυχική και σωματική καταστροφή τους. Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να απαιτήσει απ τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να μην εφαρμόσει και εκτελέσει τη συγκεκριμένη και κάθε άλλη παρόμοια δικαστική απόφαση.
– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
– ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΡΑΚΗΣ