Αρθρο του Κ.Αϊβαλιωτη στην εφημεριδα «PRESS TIME»
Στις 25 Μαϊου οι Ελληνες ψηφίζουν για τους 21 εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για 1η φορά με σταυρό. Ασφαλώς και είναι μια σωστή ρύθμιση, γιατί η λίστα δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση που δίνει η απευθείας εκλογή από τον κόσμο. Οσοι έχουμε εκλεγεί κατ’επανάληψη βουλευτές με σταυρό αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Τώρα αρχίζουν και ξεχωρίζουν ποιοί δούλεψαν, ποιοί «μούσκεψαν την φανέλα» και ποιοι έκαναν …τουρισμό, πέρασαν ωραία και πήραν την μεγάλη αμοιβή του ευρωβουλευτή( ούτε με τα «κυάλια» δεν την βλέπει ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου) .Θα ξεχωρίσει όμως ο δουλευταράς από εκείνον/εκείνη που τίποτε δεν έχει να παρουσιάσει; Εξαρτάται από τον κόσμο ο οποίος δεν θα «τσιμπήσει» πάλι στο επικοινωνιακό «μπαράζ» των καναλιών του συστήματος που έχουν βαλθεί να κάνουν γνωστούς/γνωστές πολιτικούς που για τίποτε ποτέ δεν ακούστηκαν και τίποτε δεν έχουν να παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες.
Θα ρωτήσετε: «Καλά, εσύ 15 χρόνια ως Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο τέτοιους είδες;» Ασφαλώς όχι. Πέρασαν και προσωπικότητες π.χ. ο μακαρίτης ο Ευρυγένης,ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Μαρίνος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργο ς Καρατζαφέρης, η Ρόδη Κράτσα, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο μακαρίτης ο Παπαγιαννάκης, ο Γιάννης Θεωνάς και –για όσους απορούν –ποτέ δεν δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω εκείνους που ήταν κινητικοί και ας ανήκαν στην αντίπερα πολιτική όχθη. Εξάλλου κάποιοι από εμάς που ήμασταν στα Οργανα της ΕΕ επιλέξαμε να παλεύουμε με αντιπάλους τους ξένους.Ημασταν εκεί για να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που βαλλόταν πολλαπλώς από Τούρκους,Σκοπιανούς, τους «φουσκωτούς» τους εντός της ΕΕ κοκ
Ηθελα πάντα οι Ευρωβουλευτές μας να είναι και….ΕΒΡΟ-βουλευτές: να θυμίζουν δηλαδή ότι στον Εβρο τελειώνει η Ευρώπη, ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της την οποία απαιτεί και δεν επαιτεί. Ηθελα οι Ευρωβουλευτές να πετυχαίνουν την στήριξη των Ελληνικών προϊόντων, να υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα,έχει ακτογραμμή 15.000 χλμ, 3500 νησιά, γεωγραφικό άνοιγμα όση η Γερμανία και η Αυστρία μαζί, ότι αντιμετωπίζει την επιθετικότητα των Τούρκων, ότι έχει ζωτικά συμφέροντα στην Κύπρο που ζουν 700.000 Ελληνες. Ηθελα πάντα τους Ελληνες ευρωβουλευτές να είναι και (ν)ευροβουλευτές! Να σπάνε δηλαδή τα… νεύρα των βαρύγδουπων , να διεκδικούν συνεχώς, να μην υποχωρούν.
Μου αρέσουν οι αγωνιστές και αυτοί που δεν πήγαν στην Ευρωβουλή για να «αράξουν» 5 χρονάκια, και έτσι συνεργάστηκα στενά με κάποιους που «έσκισαν» με την δραστηριότητά τους στις Βρυξέλλες και σήμερα με επαινούν δημοσίως (Καλοσύνη τους και τους ευχαριστώ πολύ )
«Όχι άλλο κάρβουνο» έλεγε η γνωστή ατάκα από την παλιά Ελληνική ταινία.Οχι άλλους «λαμπερούς»,ό χι άλλους ηθοποιούς , όχι μοντέλα, ποδοσφαιριστές, πρωινατζήδες, «τζάκια»,γόνους, κολλητούς εργολάβων κοκ .Και δεν τα λέω αυτά επειδή θα είμαι κι εγώ υποψήφιος Ευρωβουλευτής και ξέρω απέξω και ανακατωτά τα «μαγαζάκια» των Βρυξελλών.Το λέω γιατί θα πρέπει να στείλουμε με σταυρό 21 Ελληνες ευρωβουλευτές που θα είναι «καμικάζι». Ας μπει ,επιτέλους, στην άκρη το «καθήστε φρόνιμα». Χρειάζεται υψηλό φρόνημα….