Σειρά επισκέψεων και επαφών έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες και συνεχίζει να πραγματοποιεί με εντατικούς ρυθμούς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Χρήστος Δούκας συνοδευόμενος από στελέχη της περιφερειακής παράταξης Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ.
Την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Μαρτίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους Αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών περιοχής Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Ορεστιάδας με την οποία συζήτησε το πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει την ολόκληρο το νομό Έβρου αλλά στο βόρειο τμήμα του νομού είναι ιδιαίτερα οξυμένο.
Με την πανεπιστημιακή κοινότητα με την οποία συζήτησε τη σύνδεση πανεπιστημίου – τοπικής κοινωνίας, καθώς και αυτού με την παραγωγή.
Τέλος είχε συνάντηση με την πρόεδρο του συνδέσμου μικρομεσαίων επιχειρήσεων Ορεστιάδας και περιφέρειας Χρ. Εμμανουηλίδου η οποία ανέπτυξε στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο.
Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Χρήστος Δούκας, επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε τους εξής φορείς και χώρους:
Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστεινο όπου αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, η διευθύντρια ενημέρωσε αναλυτικά για τις δυνατότητες του χωριού, για τα παιδιά που φιλοξενεί σήμερα, για τα δραστηριότητες που αναπτύσσει, τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, αλλά και τις ανάγκες που έχει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει οι οποίες μεγεθύνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Την πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης στην οποία είχε συνάντηση τόσο με το διοικητή και τους επιτελείς του, όσο και με τους προέδρους των σωματείων αλλά και με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Στην συνάντηση αυτή που διήρκεσε περίπου 2 ώρες έγινε πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο για τα προβλήματα αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά και θεσμικά οι εργαζόμενοι Πυροσβέστες τα οποία έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας την μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Τέλος στο εργατικό κέντρο Έβρου με τον πρόεδρο Απόστολο Γκιγκούδη συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα, η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, η κατάργηση δικαιωμάτων και παροχών στους εργαζόμενους που μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω και τέλος τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τη Θράκη και ιδιαίτερα το νομό που επισήμως είναι 30% αλλά στην πραγματικότητα είναι διπλάσια.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Δούκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από όλες αυτές τις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε βγαίνει ένα αβίαστο συμπέρασμα. Η παράταξή μας η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση πάρα πολύ σωστά έχει συνδέσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το γενικότερο πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες πολίτες. Το πρόβλημα της ανατροπής αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης η οποία έχει οδηγήσει τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας αν δεν συνδεθεί ταυτόχρονα με την αλλαγή πολιτικής πάνω στα ζητήματα αυτά. Εμεις είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σχέδιο έτσι ώστε η κοινωνία όταν θα απαλλαγεί από αυτή τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να μην είναι γονατισμένη. Σε κατάσταση εξαθλίωσης σήμερα οι δομές και οι υπηρεσίες. Οι πολίτες να δώσουν το σύνθημα της ανατροπής Δεν υπάρχει άλλη λύση για την κοινωνία, για τους ίδιους και κυρίως για την επόμενη γενιά».