Πέντε τόνοι και τριακόσια πενήντα έξι κιλά όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από λιμενικούς στην Άνθεια.
Ύστερα από πληροφορίες εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ένας 50χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. ο οποίος μετέφερε με τρέιλερ ποσότητα οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία. Στο τρέιλερ εντοπίστηκαν δεκαπέντε σάκοι που περιείχαν 327 kg όστρακα του είδους «τελλίνα» και σαράντα ένας σάκοι που περιείχαν 609 kg όστρακα του είδους «αχιβάδα» υπολειπομένων διαστάσεων.
Στη συνέχεια, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενήργησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις του παλαιού γαριδοτροφείου Αλεξανδρούπολης, σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι κατευθύνονταν ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγός.
Στην προαναφερόμενη περιοχή, συνελήφθησαν ο 72χρονος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, γιατί τις λειτουργούσε χωρίς άδεια καθώς και ένας 64χρονος, ο οποίος φέρεται ως μισθωτής μέρους των εγκαταστάσεων (δύο αποθήκες).
Επιπλέον, συνελήφθησαν ένας 40χρονος και δύο 60χρονοι, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν αποθηκεύσει και επεξεργάζονταν από κοινού με τους ανωτέρω δύο συλληφθέντες (ιδιοκτήτης και μισθωτής), τις κάτωθι ποσότητες οστράκων, επίσης ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση: 1.170 kg του είδους «τελλίνα», 850 kg του είδους «κυδώνια» και 2.400 kg του είδους «αχιβάδα» υπολειπομένων διαστάσεων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων, καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα μαζί με το τρέιλερ.
Image and video hosting by TinyPic