Στην εποχή της απόλυτης κρίσης στην Ελλάδα, η νομοθεσία σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο thraki Νεα, δεν επιτρέπει σε ‘ναν άνεργο Αλεξανδρουπολίτη να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

Ο 50χρονος Παναγιώτης Γιανίτης, εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανοίξει ένα παραδοσιακό καφενείο στην περιοχή της Θουκιδίδου στην Αλεξανδρούπολη, όμως ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως αμιγούς αστικής περιορίζει τη δυνατότητα χρήσης καταστήματος που ήδη διαθέτει. Ο κ. Γιανίτης έχει απευθυνθεί στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του έχει ζητήσει όπως αναφέρει να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της περιοχής προκειμένου να καταφέρει να κάνει μία επιχειρηματική προσπάθεια για να ζήσει την οικογένειά του. Στο κείμενο – διαμαρτυρία που απέστειλε ο κ. Γιανίτης στο thraki Νεα, περιγράφει τα γεγονότα και καταγέλλει ότι στην ίδια περιοχή όταν θα ανοίξει το πάρκο Παρμενίωνα θα λειτουργήσει και καφετέρια, ενώ στον ίδιο απαγορεύεται να ανοίξει ένα απλό παραδοσιακό καφενείο.
Ζητήσαμε από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να καταθέσει την άποψή του και τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί η άδεια για τη λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου λόγω της νομοθεσίας κι ότι σ’ άλλους δήμους όπου δόθηκαν άδειες αυτές ανακλήθηκαν τελικά. Όσο για το θέμα της ίδρυσης καφέ μέσα στο πάρκο το οποίο βρίσκεται στη ίδια περιοχή, υποστήριξε ότι στα 80 στρέμματα θα λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο.
Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Γιανίτης, ο οποίος θα αναζητήσει το δίκιο του μέσω της δικαστικής οδού, καταλήγει ότι βρήκε υποστήριξη στο πρόσωπο δύο δημοτικών συμβούλων, αλλά τελικά άδεια δεν πήρε.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Γιανίτη:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΑΚΗ (ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ),
Δυνάμει της από 21-3-2012 έκτακτης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σας σχετικά με την λειτουργία παραδοσιακών καφενείων σε αμιγούς περιοχή δεν έγινε δεκτή από ΕΣΑΣ (τον κ. δήμαρχο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κο ΛΑΜΠΑΚΗ) επειδή αυτά (τα παραδοσιακά καφενεία) εμπίπτουν στα κέντρα διασκέδασης όπου συναθροίζεται κοινό (καθήμενοι και όρθιοι), με άδεια μουσικής και οργάνων και επιτρέπονται στις περιοχές γενικής κατοικίας.»
ΔΕΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΗΣ-ΑΠΟΡΙΑΣ ΜΟΥ.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ – ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ :
ΠΩΣ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΕΤΝΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ !!!!!!!!!!!!!) ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΔΟΣ ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΑΜΙΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΜΦΙΘΕΤΡΑ ΚΛΠ……………………… ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΕΩΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΜΥΑΛΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ (ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ) ……….. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ……………….… ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΑΜΙΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ !!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ 5 ΜΕ 10 ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ 10 ΜΕ 20 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΙΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΙΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΡΩΤΑΩ ΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΤΕ ‘Η ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΡΩΤΑΩ ΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!!!!!!!!!!!
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΜΙΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ, ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥΜΠΟΡΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ !!!!!!!!
ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΝΑΙ ΜΕΝ συναθροίζεται κοινό (καθήμενοι και όρθιοι) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΑΚΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΚΛΕΓΩ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΣΤΕ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 50 ΕΤΩΝ;;;;;;;;;;
ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ;;;;;;;;;;
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ……………………. ΑΡΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ, ΑΝΕΝΤΙΜΗ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ !!!!!!!
Απόφαση για εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές αμιγούς κατοικίας
Δημοσιεύτηκε την 28/03/2012 από μαζί Πάμε Μπροστά
Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια απόσπασμα πρακτικών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 13 Μαρτίου 2012 που αφορά σε “λήψη απόφασης κανονιστικού περιεχομένου για τα εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία μπορούν να λειτουργούν στις οικοδομήσιμες περιοχές με χρήση γης αμιγούς κατοικίας“.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/3/2012 ως έκτακτο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με 4 λευκά από την παράταξη Ραπτόπουλου, οι σύμβουλοι της οποίας τόνισαν την ανάγκη σύνταξης του νέου Γ.Π.Σ. το οποίο θα καθορίσει τις νέες χρήσεις γης (Ανάρτηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου στο Διαύγεια, εδώ).
Βάσει της εισήγησης, ο κ. Λαμπάκης ανέφερε ότι σε περιοχές με χρήση αμιγούς κατοικίας δεν προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 23.2/6-3-1987 και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 αναφέρονται κάποιες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν όπως παντοπωλεία, φαρμακεία, χαρτοπωλεία, κλπ.
Η έννοια της χρήσης γης αμιγούς κατοικίας είναι τέτοια η οποία από μόνη της αποτρέπει την ίδρυση καταστημάτων όπου γίνεται συνάθροιση κοινού και δημιουργείται όχληση στους κατοίκους, αλλά από την άλλη θεμιτό είναι να λειτουργούν καταστήματα που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.
Στην εισήγησή του, ο κ. δήμαρχος εισηγείται, και τελικά αποφασίζεται κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, να επιτρέπεται η λειτουργία των παρακάτω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές με χρήση γης αμιγούς κατοικίας:
1. Παντοπωλείο
2. Οπωρολαχανοπωλείο
3. Κρεοπωλείο
4. Ιχθυοπωλείο
5. Πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής χωρίς παρασκευαστήριο
6. Μπουγατσατζίδικο
7. Ψιλικά
8. Καφεκοπτείο
9. Οβελιστήριο χωρίς τραπεζοκαθίσματα, μόνο για περαστικούς
Σημειώνουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/3/2012, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αγγλιάς τόνισε ότι για όλα τα παραπάνω καταστήματα θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η συνάθροιση κοινού και τα τραπεζοκαθίσματα.
Σημειώνεται ότι η πρόταση των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, κ.κ. Γιαννέλου και Τερζή να επιτραπεί και η λειτουργία παραδοσιακών καφενείων δεν έγινε δεκτή από τον κ. δήμαρχο επειδή αυτά εμπίπτουν στα κέντρα διασκέδασης όπου συναθροίζεται κοινό (καθήμενοι και όρθιοι), με άδεια μουσικής και οργάνων και επιτρέπονται στις περιοχές γενικής κατοικίας.