Αίσθηση και την άμεση αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας προκάλεσε η αναφορά κατά την παρουσίαση θέσεων του συνδυασμού Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω ότι στην Ορεστιάδα δεν υπάρχει μηχανισμός στήριξης των μειονοτήτων. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι στην Ορεστιάδα δεν υπάρχουν μειονότητες. Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου απαντάει στο δήμαρχο ότι χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα.
Μάλιστα στην απάντησή της κάτω από τον τίτλο του συνδυασμού έχει προσθέσει χωρίς μειονότητες με κεφαλαία γράμματα.
Η απάντηση Γκουγκουσκίδου στο δήμαρχο Ορεστιάδας:

Δήμος Ορεστιάδας|Τόπος Να Ζω
ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ίδρυσης του συνδυασμού μας η Δημοτική Αρχή αντιδρώντας αιφνίδια προχώρησε σε δήλωση – πρόσκληση, χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα και φοβικά στερεότυπα περασμένων δεκαετιών.
Πληροφορούμε τον κ. Δήμαρχο ότι στην εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αγνοεί επιδεικτικά τους αδύναμους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους που υπάρχουν ανάμεσά μας.
Όσον αφορά τις μειονότητες που μας καλεί να απαριθμήσουμε θεωρούμε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις εννοιολογικές διαφοροποιήσεις του όρου μειονότητα (γλωσσική, θρησκευτική, κοινωνική κ.α.) και είναι τουλάχιστον άκομψο να προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση σε χώρους πολιτικής εκμετάλλευσης με προφανείς σκοπούς.
Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Οι δημότες έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και από εμάς περιμένουν λύσεις και έργα και όχι άγονες λεκτικές αντιπαραθέσεις.
Τέλος μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι φαίνεται να συμφωνεί με τις υπόλοιπες διαπιστώσεις της ανακοίνωσής μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ορεστιάδας και οι κάτοικοί του και δεν εκφράζει καμία «έκπληξη και δυσαρέσκεια» για αυτές.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ»
ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ

Διαβάστε: Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Στην Ορεστιάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως μειονότητα»