ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά 30% καταγράφηκε τον Ιούλιο, όπως και τον Ιούνιο, σε σχέση με πέρυσι, η επιβατική κίνηση στις αφίξεις των πτήσεων εσωτερικού στον κρατικό αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», στη Χρυσούπολη Καβάλας. Την ίδια στιγμή οι αφίξεις εξωτερικού σημείωσαν αύξηση 5% τον Ιούλιο ενώ τον Ιούνιο η αύξηση άγγιξε το 15%, σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αερολιμενάρχη Δημήτρη Ψιστάκη, οι αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και η οικονομική στενότητα του κόσμου είναι τα βασικότερα αίτια της μειωμένης επιβατικής κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού.
«Η μειωμένη επιβατική κίνηση ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών, πέρσι τον Ιούλιο ταξίδεψαν 6.700 άτομα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ φέτος τον ίδιο μήνα μόνο 4.600 άτομα. Πέρσι τον Ιούνιο στις ίδιες πτήσεις εσωτερικού από και προς την Καβάλα ταξίδεψαν συνολικά 6.000 επιβάτες, ενώ φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα μόλις 4.000 επιβάτες», τόνισε.
Αναφορικά με τη θετική εικόνα του αριθμού των επιβατών που κινήθηκαν με πτήσεις του εξωτερικού, ο κ. Ψιστάκης υπογράμμισε πως «από την αρχή του καλοκαιριού τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη κίνηση, όχι τόσο σε αριθμό πτήσεων όσο σε πληρότητες αναφορικά όμως μόνο με τις πτήσεις εξωτερικού και κυρίως από την Αγγλία, την Τσεχία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των τουριστών κατευθύνονται προς τη Θάσο».

Read more: http://www.seleo.gr