Το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει μειονότητα στην Ορεστιάδα (έτσι όπως αφήνει τουλάχιστον να εννοηθεί) αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Ο δήμαρχος με αφορμή το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου στο οποίο αναφέρεται ότι στην Ορεστιάδα δεν υπάρχει μηχανισμός στήριξης των αδυνάμων και των μειονοτήτων, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια διάβασα σήμερα ανακοίνωση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Γκουγκουσκίδου (που εκλέχτηκε με το συνδυασμό του κυρίου Γιαννακίδη), στην οποία κάνει λόγο για αναγκαιότητα ύπαρξης μηχανισμών «προστασίας των αδυνάτων και των ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ» στο Δήμο Ορεστιάδας.
Αναμένω από την κυρία Γκουγκουσκίδου να εξηγήσει άμεσα, τι ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται σε «μειονότητες» και να τις απαριθμήσει μία προς μία.
Εγώ, ως Δήμαρχος Ορεστιάδας, ξέρω ότι όλοι οι κάτοικοι του βορείου Έβρου, είναι ισότιμοι πολίτες και δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ «ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ», υπό καμία έννοια και υπό οιαδήποτε δικαιολόγηση.