Το Επιμελητήριο Έβρου επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την παρουσία πολυάριθμων στελεχών από το Κατάρ στην περιοχή του Έβρου και ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης, που θα παραμείνουν στην πόλη μας έως τον ερχόμενο Μάιο. Καθότι πρόκειται για υψηλούς προσκεκλημένους, που διατηρούν, ωστόσο, χαμηλό προφίλ, σας εφιστούμε την προσοχή ώστε να είστε ενήμεροι και να επιδείξετε την φιλοξενία και την εντιμότητα που χαρακτηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής και τους κατοίκους της.
Παρότι η τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει ο νομός μας τα τελευταία έτη σε διαπολιτισμικό επίπεδο, με αφίξεις από τις γειτονικές χώρες, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αλλοεθνείς τουρίστες, κρίνεται σκόπιμο να επισημάνουμε και πάλι την σπουδαιότητα της άριστης μεταχείρισης των στελεχών που βρίσκονται στην πόλη μας και δύνανται να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους, ενισχύοντας το προφίλ του τόπου ως ταξιδιωτικού προορισμού.
Η παρουσία τους, άλλωστε, στην πόλη, μας τιμά και αναμένεται να τονώσει την αγορά και ως εκ τούτου επιβάλλεται να επιδείξουμε το δέοντα σεβασμό στους φιλοξενούμενούς μας.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, κάτωθι ακολουθούν επιπλέον πληροφορίες για το εμιράτο του Κατάρ:
Το κράτος:
Το κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο. Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.
Επίσημη γλώσσα:
Αραβικά, με διευρυμένη χρήση της αγγλικής γλώσσας.
Θρησκεία:
Η επίσημη θρησκεία της χώρας είναι το Ισλάμ. H Σαρία (ο Ισλαμικός νόμος) αποτελεί την κύρια πηγή της νομοθεσίας του κράτους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
Χριστόδουλος Τοψίδης