Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, παρέστη στη τελετή απονομής βεβαιώσεων ολοκλήρωσης κύκλου σπουδών γλωσσομάθειας σε στελέχη της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Γλωσσών του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» και της Σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Γλωσσών του ΙΜΧΑ έλαβε χώρα επιμόρφωση 72 στελεχών της Μεραρχίας στην εκμάθηση τουρκικής, ρωσικής και βουλγαρικής γλώσσας. Η φοίτηση διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες της Μεραρχίας και διαρκεί 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα.
Image and video hosting by TinyPic
Παράλληλα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΣ παρέστησαν στην τελετή έναρξης εκπαίδευσης 100 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των ΕΔ του Κατάρ, ειδικοτήτων τεθωρακισμένων και πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ», στην Αλεξανδρούπολη.
Η εκπαίδευση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, θα διεξαχθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από κατάλληλους εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».
Image and video hosting by TinyPic