Ένα βήμα πριν από τη δημιουργία μίας νέας παράταξης για τη διεκδίκηση του δήμου Ορεστιάδας.

Με σαφή αριστερά χαρακτηριστικά, μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ακόμα μίας παράταξης η οποία θα επιχειρήσει να έχει ρόλο στην επόμενη μέρα του δήμου Ορεστιάδας. Ύστερα από εβδομάδες συζητήσεων όπου μπήκαν οι βάσεις και ορίστηκε το πλαίσιο θέσεων και απόψεων, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συγκέντρωση, όπου ήταν ανοιχτή για όλους τους πολίτες.
Οι στόχοι – σκοποί της παράταξης θα διαμορφωθούν σε τελική μορφή όπως αναφέρθηκε ύστερα από ανοιχτές συζητήσεις, ενώ ο επικεφαλής θα αναδειχτεί με ανοιχτές διαδικασίες.
Image and video hosting by TinyPic
Μέλη της κίνησης, είναι γνωστά πρόσωπα της πόλης, κυρίως νέοι, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται σε κινηματικές διαδικασίες, ενώ το παρόν έδωσαν προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να λείπουν άτομα από άλλους χώρους. Στην κίνηση συμμετέχουν και φοιτητές αριστερών παρατάξεων.

Από την αρχή στις τοποθετήσεις ξεκαθαρίστηκε ότι ο σκοπός είναι ο δήμος να αλλάξει πρόσωπο και να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του, ενώ έγινε σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Ορεστιάδας και στην πολιτική που ακολουθεί, αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ενώ τονίστηκε ότι στο δήμο δε λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου, ο οποίος τόνισε ότι δε χωράνε ρατσιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις.

Τις επόμενες μέρες τα μέλη της κίνησης θα συγκεντρωθούν ξανά προκειμένου να εκλέξουν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες επικεφαλής.