Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου συντάσσεται στο πλευρό της νηπιαγωγού κ. Κ. Τ. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Σουφλίου στον οποίο ανήκει και καταδικάζει την υπερβολική και επικίνδυνη αντίδραση των γονέων που την εξύβρισαν, την απείλησαν και τελικά χειροδίκησαν (η μητέρα) πάνω στην άτυχη νηπιαγωγό, η οποία προς τιμήν της δεν αντέδρασε καθόλου, σύμφωνα με το έγγραφο του Συλλόγου της.
Με αφορμή αυτό το δυσάρεστο γεγονός η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καταγγέλλει ότι το Δημόσιο Υπαλληλικό Συνδικαλιστικό κίνημα από καιρό είχε προειδοποιήσει ότι οι ανατροπές στην κοινωνία (ανεργία, μείωση εισοδήματος και πιεστικά ωράρια στους εργαζόμενους, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έλλειψη κοινωνικής συνοχής) σε συνδυασμό με τη σκόπιμη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων για την κακοδαιμονία της κοινωνίας θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα σε παρόμοια γεγονότα, όπως το παραπάνω.
Επιπλέον οι «διαρθρωτικές αλλαγές» στην εκπαίδευση που δημιούργησαν σχολεία με πολυπληθή τμήματα, περιφερόμενους εκπαιδευτικούς, σοβαρές ελλείψεις στις σχολικές υποδομές, σχολικές επιτροπές με άδεια ταμεία σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων κατακρημνίζουν και απαξιώνουν τη θέση και την υπόληψη του εκπαιδευτικού δημόσιου υπαλλήλου. Οι γονείς θα πρέπει να ψάχνουν τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης και να μη θεωρούν υπεύθυνο για τα πάντα τον εκπαιδευτικό ο οποίος παλεύει μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Οι γονείς φυσικά έχουν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενδιαφέρονται και να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς για όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν επιτρέπεται να αφήνουν τον υπερπροστατευτισμό τους και την άγνοια τους να τους οδηγούν σε φόβο και πανικό με αποτέλεσμα απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως την παραπάνω.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίρνει το νόμο στα χέρια του, γιατί τότε θα βρίσκει απέναντι του όχι μόνο ένα συνδικαλιστικό όργανο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Για την Ε.Γ.
Ο Ο
Πρόεδρος Γ. Γραμματέας
Τσίρτσης Παναγιώτης Ναλμπάντης Ευάγγελος