Στις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά στις εκλογές του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται με ανακοίνωση η ένωση πολιτών Πολιτεία Θράκης. Η Πολιτεία έχει ταχθεί υπέρ των χρυσωρυχείων και έχει έρθει παράλληλα σε ρήξη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εδώ και χρόνια κάνει αγώνα κατά της εξόρυξης. Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση πολιτών υποστηρίζει ότι ο κ. Λαμπάκης συμπεριλαμβάνει στο συνδυασμό του υποψηφίους οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ των χρυσωρυχείων.
Πάντως αναφορά σε ονόματα δε γίνεται, κάτι που ενδεχομένως να βοηθούσε και τους πολίτες να καταλάβουν ποιους υποψηφίους εννοεί η πολιτεία.
Η ανακοίνωση της Πολιτείας Θράκης.

Οι υποψήφιες Δημοτικές παρατάξεις άρχισαν να ανοίγουν πλέον τα χαρτιά τους. Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους δύναμη και κουράγιο σε αυτόν τον Δημοκρατικό αγώνα.
Ως μέλη της ένωσης πολιτών “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ” δεχτήκαμε αμέτρητες φορές σκληρές επιθέσεις από τον Δήμαρχο κύριο Λαμπάκη επειδή τολμήσαμε να έχουμε διαφορετική άποψη από αυτόν.
Είμαστε άνθρωποι με κοινά προβλήματα, αγωνίες και δυσκολίες. Δεν είμαστε βολεμένοι. Δεν ανήκουμε στην μπουρζουαζία και στην κοινωνική ελίτ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πολλοί από εμάς είμαστε απελπισμένοι γονείς που βλέπουμε τα παιδιά μας να μαραζώνουν και να χάνουν την υπερηφάνεια τους από την ανεργία.
Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι ο κύριος Λαμπάκης, ο κύριος Φωτιάδης κ.α. τάσσονται ενάντια στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα. Σεβόμαστε το ιερό δικαίωμα της άποψης κάθε ελεύθερου Έλληνα πολίτη.
Μας εντυπωσίασε και μας εξέπληξε όμως το γεγονός ότι ο κύριος Δήμαρχος έβαλε στον συνδυασμό του συμπολίτες μας, που μέχρι πρόσφατα ήταν «βοηθοί εκπληρώσεως και εγκάθετοι των χρυσωρυχείων».
Προφανώς κατάφερε να τους αλλάξει άποψη με νέα φρέσκα και ισχυρά επιχειρήματα. Τον παρακαλούμε να τα δημοσιοποιήσει μήπως αλλάξουν και οι υπόλοιποι που ακόμη κρατούν σταθερά την ίδια άποψη.
Σαν σύλλογος θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε δημόσια, να ερωτούμε δημόσια και να περιμένουμε απαντήσεις δημόσια, διότι η Δημοκρατία, η εντιμότητα και η ειλικρίνεια πρέπει να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή.
Να αγωνιστούμε ώστε να αφανιστούν για πάντα από την τοπική αυτοδιοίκηση λέξεις και φράσεις όπως “ρουσφέτι”, “προσλήψεις ημετέρων”, “τα δικά μας παιδιά”, “μίζα”, “διαφθορά”, “αδιαφάνεια”, “αλαζονεία”, “κακοδιαχείριση” και άλλες παρόμοιες.
Ο τόπος μας χρειάζεται σωτηρία και οι επίδοξοι Σωτήρες πρέπει να κριθούν αυστηρά έως και σκληρά από τους Δημότες.