Ποινικοποίηση συνδικαλισμού; Διαμαρτυρία για τη δίωξη του Προέδρου της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου συντάσσεται στο πλευρό της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και
καταγγέλλει την κατεπείγουσα διενέργεια Ε.Δ.Ε. που διέταξε το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις δηλώσεις του Προέδρου την Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης, Ζησίδη Αθανάσιου, επιδεικνύοντας υπερβολική και αυταρχική αντίδραση.
Με την πράξη της αυτή η κυβέρνηση θέλει να καταντήσει την ελευθερία του λόγου και τη συνδικαλιστική δράση ποινικό αδίκημα.
Σκοπό έχει να καταργήσει το ρόλο και το έργο των συνδικαλιστών και των συνδικαλιστικών οργάνων, που είναι να διεκδικούν καλύτερες εργασιακές και θεσμικές συνθήκες για τους συναδέλφους τους προς όφελος των πολιτών και να καταγγέλλουν τα «κακώς κείμενα» στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Αυτοί δηλαδή που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας να εργάζονται με πενιχρούς μισθούς και κάτω από δύσκολες συνθήκες και πάντα υπό τις άνωθεν εντολές, προσπαθούν τώρα να σπείρουν το φόβο σε κάθε συνδικαλιστή για να του κλείσουν το στόμα και να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς έλεγχο και κριτική.
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι άλλωστε, που καθημερινά υποβαθμίζουν το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως τον τελευταίο καιρό κάνουν και με το Λιμενικό Σώμα και τις υπηρεσίες του στην περιοχή της Θράκης;

Ας σταματήσει εδώ λοιπόν αυτό το θέατρο με συλλήψεις, Ε.Δ.Ε. και δικαστήρια συνδικαλιστών ανά την Ελλάδα.
Γιατί αν συνεχίσουν να σπέρνουν το φόβο στο τέλος θα θερίσουν αντίδραση.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης, Ζησίδη Αθανάσιο, καλεί την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και όλες τις Ομοσπονδίες να πάρουν θέση συμπαράστασης και να αναλάβουν δράση να σταματήσει σ’ αυτό το περιστατικό η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού.

Για την Ε.Γ.
Ο Πρόεδρος
Τσίρτσης Παναγιώτης
O Γ. Γραμματέας
Ναλμπάντης Ευάγγελος