Ο Περιφερειακός Συνδυασμός στην ΑΜΘ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διοργανώνει στις 18 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες. Το ντοκυμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν.
Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους ο Παύλος Γεωργιάδης σχετικά με τη Συνεργατική Κατανάλωση και την Οικονομία του Διαμοιρασμού και ο Δρ. Στέλιος Σκιάς περί του Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς κοινωνικούς επιχειρηματίες.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου (Λεωφόρος Δημοκρατίας 307).