Αξιοποιώντας την εθελοντική προσφορά εργασίας μελών του Τ.Ε.Ε., του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων διακεκριμένων Πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών καθώς και μελών διεπιστημονικών κοινοτήτων, όπως του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (για συντομία Ι.ΕΚ.Ε.Μ. – Τ.Ε.Ε.) οργανώνει μια σειρά από συναντήσεις – διαλόγους με στόχο όχι απλά την παρουσίαση σκέψεων και απόψεων για τα αίτια της σημερινής δεινής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, αλλά κυρίως την αναζήτηση λύσεων διεξόδου από το τέλμα μέσα από γνώση, εμπειρία, εργασία και αγώνα. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του Ι.ΕΚ.Ε.Μ. – Τ.Ε.Ε. είναι η ευρεία ενεργοποίηση των μηχανικών-επιστημόνων και κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων και διαλόγου για την «Έξυπνη Εξειδίκευση» – τη στρατηγική που διέπει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 – το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την ιστορική κοινωνική δυναμική του σχεδιασμού στη χώρα μας στην περιφερειακή του διάσταση, διοργανώνει την 3η σε συνέχεια εκδήλωση του κύκλου αυτού την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 16:00-19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος). Το θέμα της νέας εκδήλωσης είναι:

Στρατηγικές Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εξειδίκευσης –
Συνέχεια στον Σχεδιασμό κ’ Συνέπεια στον Προγραμματισμό και την Υλοποίηση:
Ανάλυση κ’ Συμπεράσματα από την Θράκη

Εισηγητές

Αργύρης Πλέσιας, Πολιτικός Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Θράκης
Παναγιώτης Κουδουμάκης, Πολιτικός Μηχανικός, Αν. Επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ανάπτυξης του ΤΕΕ Θράκης

Οι εισηγητές θ’ αναφερθούν τόσο στον οικονομικό όσο και στο χωροταξικό σχεδιασμό, σ’ ένα επίκαιρο συνδυασμό τους ενόψει της κατάρτισης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων εντός του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ 2014-2020 – νέο ΕΣΠΑ) και της αναθεώρησης των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων. Μετά τις εισηγήσεις θ’ ακολουθήσει συζήτηση.