Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝ ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ
Σας προσκαλεί στην ημερίδα
«ΤΣΙΠΟΥΡΟ παραγωγή,ποιότητα,προοπτική»

Που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξ/πολη – Ξεν. “GRECOTEL EGNATIA” (αίθουσα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ) την Κυριακή 08-12-2013 (ώρες 10.00-15.00).

Κυριακή 08-12-2013
10:00-10:30 Eγγραφή συνέδρων
10:30-11:00 Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμοί, ανακοινώσεις
A΄ Ενότητα
11:00-11:20 :Tσίπουρο Μια ιστορική αναδρομή.
κ.Σταύρος Μίχας, συν/χος χημικός Γ.Χ.Κ,π. Πρ/μενος Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσ/νικης.
11:20-11:40 :Παραγωγική διαδικασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά τσίπουρου. Προοπτικές.
Δρ.Παπράς Αστέριος, χημικός – οινολόγος, π.Διευθυντής Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου.
11:40-12:00 : Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιμέρους χωρών σε ποτά ανάλογα του τσίπουρου (spirit drinks)
κ.Γεωργόπουλος Θεόδωρος,νομικός-δικηγόρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ρένς (ΓΑΛΛΙΑ), επί αμπελοοινικών θεμάτων.
12:00 – 12:20 ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ (ΚΑΦΕΣ)

Β΄ Ενότητα

12:20-12:40 : Nομοθετικό πλαίσιο για το τσίπουρο, ως γεωγραφική ένδειξη, υπέρ της Ελλάδος.
κ.Αλεξάνδρα Σκορδάκη (Δρ) , χημικός Γ.Χ.Κ.
12:40-13:00 : Διασφάλιση υγείας καταναλωτών στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου.
κ.Παναγιώτης Τσέτουρας , γεωπόνος – οινολόγος.
13:00-14:00 : Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις,ερωτήσεις συνέδρων
14:00-14:30 : Aπαντήσεις, συμπεράσματα, κλείσιμο ημερίδας
14:30-15:00 : Γευσιγνωσία τσίπουρου.