Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Έβρου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν πρόταση για το σχεδιασμό του νέου λογότυπου του.
Image and video hosting by TinyPic
Σε ποιους απευθύνεται: Το κάλεσμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα. Μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Έβρου θα μετέχουν στο διαγωνισμό μόνο ως κριτική επιτροπή και αποκλείεται η συμμετοχή τους.
Τεχνικά χαρακτηριστικά λογότυπου:
• Να παραδοθεί σε δύο μορφές:
1.μορφή vector (τύπου .eps., .cdr, .ai, κλπ) δηλ σε επεξεργάσιμη/διανυσματική μορφή
2.μορφή raster (τύπου .jpeg, tiff., κλπ) σε μέγεθος 1024x1024px, 300dpi.
• Να παραδοθεί και σε τετράγωνη μορφή (για χρήση σε facebook, twitter, κλπ)
• Να είναι σχεδιασμένο σε μορφές: ΑσπρόΜαυρο ή/και Έγχρωμο (Διχρωμία). Στην περίπτωση έγχρωμου θα συνοδεύεται απαραίτητα από Α/Μ(ασπρόμαυρη) μορφή, η οποία και θα αξιολογηθεί.
Δε θα γίνουν δεκτές Τετράχρωμες προτάσεις.
• Να επιδέχεται σμίκρυνση και μεγέθυνση.
• Να είναι τέτοιας μορφής που να μπορεί να αποτυπωθεί καθαρά σε σφραγίδα ή φαξ. Επιθυμητή είναι η εφαρμογή του σε επιστολόχαρτο και φάκελο αλληλογραφίας.
• Να περιλαμβάνει το όνομα του συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΕΒΡΟΥ».
• Δεν πρέπει να περιλαμβάνει υλικό που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτου.
• Επιθυμητό θα είναι να υπάρχει αρχιτεκτονικός προσανατολισμός.

Πληροφορίες υποβολής προτάσεων: Οι προτάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sarchitectev@gmail.com και θα συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, τα στοιχεία επικοινωνίας, και προαιρετικά ένα σύντομο κείμενο (έως 500 λέξεις) για την περιγραφή της ιδέας. Το email που θα αποσταλεί θα έχει τον τίτλο “Λογότυπο Σ.Α.Ε. – ονομ/νο δημιουργού”. Σε περίπτωση που το μέγεθος των αρχείων ξεπερνάει το επιτρεπτό του παρόχου email, τότε μπορούν να αποσταλούν σε dropbox. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι 1 πρόταση.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων ορίζεται η 2α Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 23:59 (ώρα λήψης από την Υπηρεσία του ηλεκτρονικού μηνύματος). Την επομένη θα αναρτηθούν στη σελίδα του συλλόγου στο facebook τα ονόματα των συμμετεχόντων.
Διαδικασία αξιολόγησης: Η διαδικασία αξιολόγησης των λογοτύπων θα γίνει από 6μελή κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από το 5μελές Δ.Σ. του συλλόγου και τον τέως Πρόεδρο του. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, το σύνολο των προτάσεων θα συλλεχθεί από το γραμματέα του συλλόγου και θα παρουσιαστεί στην επιτροπή. Όλες οι προτάσεις θα βαθμολογηθούν με την κλίμακα 1 (κατώτερο) έως 10 (ανώτερο), και θα εξαχθεί Μ.Ο.. Για τελική επιλογή και χρήση λογοτύπου απαραίτητη είναι η συγκέντρωση Μ.Ο. βαθμολογίας τουλάχιστον 8.50.
Βραβεία: Η πρόταση που θα λάβει την υψηλότερη βαθμολογία και θα πληρεί τους όρους του διαγωνισμού θα αναρτηθεί πλήρης στη σελίδα του συλλόγου στο facebook και θα αποτελέσει το επίσημο λογότυπο του συλλόγου.
Επιπλέον θα παρουσιαστεί η νικητήρια πρόταση στον τύπο (ηλεκτρονικό-έντυπο) και ο νικητής θα βραβευτεί από τον Σύλλογο με δύο εξαιρετικά βιβλία του σύγχρονου design.
Όροι: Όλες οι συμμετοχές θα έχουν άδεια Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 3.0. Περισσότερες πληροφορίες: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr/
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, μπορεί να επικοινωνήσει με το σύλλογο μέσω email.
Επικοινωνία: sarchitectev@gmail.com