Νέες συλλήψεις διακινητών.
Συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης και στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος Βούλγαρος, ένας 28χρονος Παλαιστίνιος κι ένας 26χρονος Ισραηλινός γιατί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 32 λαθρομετανάστες, 30 Σύριους και δύο Αφγανούς.
Αρχικά συνελήφθη ο 47χρονος Βούλγαρος καθώς στον έλεγχο που έγινε στο φορτηγό που οδηγούσε εντοπίστηκαν οι λαθρομετανάστες.
Στη συνέχεια εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, οι άλλοι δύο δράστες γιατί επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον οδηγό του φορτηγού για τους αστυνομικούς ελέγχους.
Το φορτηγό είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα, από περιοχή της Αθήνας ενώ οι πινακίδες του φέρουν εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Image and video hosting by TinyPic
Κατασχέθηκαν:
• ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• ένας ζεύγος πινακίδες
• το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά 155 διακινητές μεταναστών.