Το ΤΑΙΠΕΔ πήρε πίσω στην κατοχή του το Δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 14 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το ταμείο θα προχωρήσει σε δημοπρασία του χώρου, με πιθανότερο σενάριο να το αποκτήσει ιδιώτης και να το εκμεταλλευτεί.
Η είδηση αποτέλεσε βόμβα για την τοπική κοινωνία, αφού το Δημοτικό κάμπινγκ αποτελούσε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και για πολλά χρόνια γινόταν μάχη για την οριστική του απόκτηση από τον ΕΟΤ, ενώ επενδύονταν κάθε χρόνο σημαντικά ποσά για την καλύτερη λειτουργία του.

Το ΦΕΚ γράφει συγκεκριμένα:
«Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά
πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο «ΛΟΥΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ CAMPING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», κείμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο
Δήμο Αλεξανδρούπολης, εκτάσεως 151.359,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των λουτρικών εγκαταστάσεων, του Camping κ.λπ), το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» («ΕΤΑΔ»), όπως το ακίνητο αυτό εμφαίνεται και απεικονίζεται στη Μελέτη με Αριθμό 615 (Αριθμός Σχεδίου 77/Αριθμός Αρχείου 24978/04.02.1971) Τοπογραφικό Διάγραμμα με κλίμακα 1:500 του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο προσαρτάται σε φωτοσμίκρυνση στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής. Εξαιρούνται ρητά από την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. οι εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου.»
Για το θέμα μίλησε στον Status Radio 94,2 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης Νίκος Γρηγοριάδης χαρακτηρίζοντας φασιστικό τον τρόπο που πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ το camping της Αλεξανδρούπολης, μέσω ανακοίνωσής του σε ΦΕΚ.

Για τις εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές για το δήμαρχο και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Λασκαράκης.
Ο κ. Λασκαράκης αναφέρει:

ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ Ή ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ ;
Η μεταβίβαση προς το ΤΑΙΠΕΔ της κυριότητας του χώρου του Κάμπινγκ, των λουτρικών εγκαταστάσεων (πλαζ) και όλων των άλλων χώρων ιδιοκτησίας του ΕΟΤ , δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από καιρό επισημαίνουμε, ενόψει της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, για την οποία βοούσε ο τόπος εδώ και τρία χρόνια, ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΛΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ), ώστε να διευθετηθεί το καθεστώς των ακινήτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων του Δήμου και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. Εξ άλλου είχαν δημοσιευτεί στον τύπο τα ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου, ανάμεσα στα οποία και οι ιδιοκτησίες του ΕΟΤ.
Αλλά από τον περυσινό Νοέμβριο ακόμη, σε συνεδρίαση του Επιτροπής Διαβούλευσης, ο κ. Λαμπάκης «εξήγγειλε» την δημιουργία μεγάλου ξενοδοχείου πέντε αστέρων στον χώρο του ΕΟΤ από ιδιωτική εταιρεία. Προφανώς κάτι γνώριζε για τα σχέδια της παραχώρησης του χώρου αυτού σε ιδιώτες…
Ο χώρος του ΕΟΤ παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης για 50 χρόνια στις 9 Μαρτίου 1987, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Τάσου Σουλακάκη, με την υποχρέωση να προβεί σε ορισμένα έργα υποδομής και να συντηρεί το χώρο με δικές του δαπάνες. Προς το σκοπό αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΤ του Δήμου και της ΔΕΠΕΑ που κατασκεύασε τα έργα. Είμαι περήφανος που αυτή η προγραμματική σύμβαση έχει και τη δική μου υπογραφή.
Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο με την εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Τραϊανούπολης, οι οποίες είναι επίσης ιδιοκτησίας του ΕΟΤ, αλλά η διαχείρισή τους διεκδικήθηκε με επιτυχία την ίδια εποχή από το Δήμο μας.
Δυστυχώς το μοναδικό εργαλείο του Δήμου για την άσκηση πολιτικής χρήσεων γης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αγνοήθηκε και από αυτή και από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εν τούτοις η εισφορά σε γη και χρήμα των εκτάσεων του ΕΟΤ για την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης, θα μπορούσε να είναι μια λύση για την διάσωση ενός μεγάλου μέρους από τις εκτάσεις αυτές στις οποίες ο Δήμος έχει επενδύσει πολλά χρήματα.
Η απραξία και η απρονοησία της παρούσας δημοτικής αρχής στο ζήτημα των χρήσεων γης της παραλιακής ζώνης, αλλά και η διαφαινόμενη αμηχανία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι πιθανόν να μας οδηγήσει στη συρρίκνωση των κατακτημένων με σχέδιο και προσπάθεια αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων του Δήμου και στην απώλεια σημαντικών θέσεων απασχόλησης.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η παράταξή του πρέπει να καταλάβουν ότι με «παχιά» λόγια και με αφορισμούς δεν επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και ότι πετυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που προβλέπει τα προβλήματα και όχι αυτός που τρέχει ξοπίσω τους για την επίλυσή τους.
Είναι προτιμότερο δηλαδή να είμαστε Προμηθείς παρά Επιμηθείς.

Η δήλωση του Νίκου Γρηγοριάδη