Η άποψη ότι ο περιφερειάρχης ΑΜΘ στην ουσία δεν μπορεί να κερδίσει ξανά την περιφέρεια εκφράζεται στην εφημερίδα «Η Άποψη«, καθώς σε δημοσίευμα για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είναι αρκετά μπερδεμένα τα πράγματα, καθώς ναι μεν ο νυν περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, Άρης Γιαννακίδης, δεν πείθει τους πολίτες, όμως και στη Ν.Δ. ανησυχούν ότι ο πρώην νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, που ήταν υποψήφιος το 2010, δεν είναι σίγουρο ότι αποτελεί μία επιλογή νίκης».

Δεδομένο πάντως θεωρείται ότι ο Άρης Γιαννακίδης δεν έχει τη στήριξη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που εκφράζεται και δημόσια.
Να θυμίσουμε την πρόσφατη δήλωση του γραμματέα της ΝΟΔΕ Καβάλας Μανώλη Φρατζεσκάκη ότι: «Η ΝΔ θα στηρίξει Γιαννακίδη μόνο πάνω από τα πτώματά μας».

Τώρα όσο για τον Γιώργο Παυλίδη, σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες του κι ότι προσπαθεί να πυκνώσει τις επαφές του. Στα αρνητικά όμως συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν έχει έντονη παρουσία στο νομό του Έβρου.