Την αδιαφορία της διοίκησης της μονάδας του 50ου Τάγματος Υποστηρίξεως στο Κουφόβουνο του Έβρου καταγγέλουν φαντάροι όσον αφορά την σίτιση στο στρατόπεδο αλλά και την παραβατική συμπεριφορά στελεχών εις βάρος των στρατευμένων.
Συγκεκριμένα, πρώην στρατιώτης του συγκεκριμένου τάγματος σε καταγγελτική επιστολή του προς το Δίκτυο Σπάρτακος, αναφέρει ότι μετά την αλλαγή των επικεφαλής του στρατοπέδου άλλαξε και η συμπεριφορά των αξιωματικών προς τους στρατευμένους. Όπως γράφει ο καγγέλλοντας, ο προηγούμενος διοικητής καλούσε τους φαντάρους στο γραφείο του και τους ρωτούσε εάν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ο καινούριος διοικητής αδιαφορούσε, σύμφωνα με την επιστολή, και τους έλεγε «τα προβλήματα δικά σας: σφαχτείτε με λίγα λόγια». Ακόμη ένας επιλοχίας έδινε εντολή για βαριές χειρονακτιές εργασίες (παλετοποίηση πυρομαχικών) και όταν κάποιος είχε πρόβλημα τον απειλούσε ότι θα τον παραπέμψει για «άρνηση εκτέλεσης διαταγής».
Μάλιστα, στην ίδια καταγγελία αναφέρεται πως το νερό ήταν χειρίστης ποιότητας, ενώ το φαγητό δεν έφτανε για όλους με αποτέλεσμα να πρέπει οι φαντάροι να αγοράσουν ότι χρειάζονταν ανεξαρτήτως της οικονομικής τους άνεσης. Όταν τους τέλειωσαν τα χρήματα κάλεσαν 1ο Γραφείο του 50ου Τ.ΥΠ. να ζητήσουν βοήθεια, αλλά όπως λένε, μια εβδομάδα μετά έλαβαν ως απάντηση μόνο αδιαφορία.
tvxs