Η ενημέρωση των φορέων και των τοπικών κοινωνιών για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κουνούπια γενικότερα, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση δίνουμε ιδιαίτερο βάρος, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου- Μαυρανεζούλη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, κι εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η κυρία Νικολάου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την ενημερωτική αυτή συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία του πληθυσμού και υπογράμμισε ότι στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών είναι η πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας.
Όπως είπε η κυρία Νικολάου, ήδη το σχετικό ενημερωτικό έντυπο υλικό που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, έχει σταλεί μέσω της Διεύθυνσης Υγείας σε όλους τους Δήμους του νομού για να ενημερωθούν οι πολίτες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.
Επισήμανε δε την ανάγκη ευαισθητοποίησης για τη λήψη μέτρων προστασίας σε ατομικό επίπεδο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, Καβάλας κ.Αρχέλαος Γρανάς, Θεματικού Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργιος Ούστογλου, Θεματικού Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κώστας Παπακοσμάς, δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιακοί παράγοντες.