Με αφορμή την αναφορά του Προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Στάθη Στάμου στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης Θράκη ΝΕΤ στις 1/10/2013 (21:00) για το μέλλον του Νοσοκομείου στο Διδυμότειχο, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Ως Βουλευτής Έβρου, εκλεγμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες –Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκα πριν λίγους μήνες στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου με θέμα: «Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου» (βλ. πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου) και πήρα ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας ότι και εγώ ο ίδιος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση των δύο Νοσοκομείων όπως επίσης στην υποβάθμιση, υπολειτουργία, ακόμη και στο κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στη Θράκη (π.χ. κλείσιμο Εφορίας σε ιδιόκτητο κτίριο, αναστολή λειτουργίας Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου). Καλό θα ήταν, λοιπόν, με όλο το σεβασμό, ο κ. Στάθης Στάμου να αναφέρεται ξεκάθαρα και με συγκεκριμένα ονόματα σε δηλώσεις του, διότι η δική μου θέση υπήρξε εξ αρχής στο πλευρό των κατοίκων και των εργαζομένων του ακριτικού Έβρου στο συγκεκριμένο θέμα.
Επιπλέον, για το συγκεκριμένο θέμα είχε πάρει θέση και ο τότε Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολη κ. Νικόλαος Ραπτόπουλος, υποσχόμενος ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει και ακόμα καλύτερα. Σήμερα, δυστυχώς, ο κ. Ραπτόπουλος δε βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Την κατέχει ο κ. Δημήτριος Λαζόπουλος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Τραϊανούπολης και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί.
O Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης που περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και μιλάει για αξιοκρατία, διορίζει για Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου (δεν μας έχει δώσει ακόμη απάντηση σε ερώτησή μας σχετικά με τη μοριοδότηση της λίστας των υποψηφίων) τον κ. Δημήτριο Λαζόπουλο. Άρα θα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι πτυχιούχοι μορφωμένοι με προσόντα, ότι για να διεκδικήσουν μια διευθυντική θέση, δυστυχώς θα πρέπει να έχουν κατέβει υποψήφιοι βουλευτές είτε με τη Ν.Δ. είτε με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας στη διάθεσή του δύο Υφυπουργούς Υγείας, την κα Ζέτα Μακρή και τον κ. Αντώνιο Μπέζα, καλό θα ήταν να μεριμνήσει ώστε να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους, με στόχο να έχουν ίδια αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό οι αποφάσεις για την τύχη των οργανισμών αυτών θα λαμβάνονται με γνώμονα το πραγματικό τους συμφέρον και το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής.
Είναι το λιγότερο προκλητικό ο «διορισμένος» Διοικητής κ. Δημήτριος Λαζόπουλος να παρουσιάζει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την κατάσταση του Νοσοκομείου ως ιδανική.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Στάθης Στάμου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στο ίδιο δελτίο ειδήσεων της Θράκης ΝΕΤ αναφέρει ότι υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα ενώ στο φύλλο του Σαββάτου στις 7/09/2013 της τοπικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ διαβάζουμε άρθρα με τον τίτλο « Ένα βήμα προ του τέλους το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου» και σε ένα άλλο φύλλο της ίδιας εφημερίδας στις 1/10/2013 άρθρο με τίτλο «Από γιατρούς στα χαρτιά καλά πάμε».
Θα πρέπει επιτέλους να δει ο κόσμος κάποια βελτίωση στα θέματα υγείας μετά από τόσα χρόνια θυσιών. Ως εκλεγμένος Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες του Έβρου και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ότι είμαι κοντά τους και διατεθειμένος να κάνουμε από κοινού ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας.
Ο Βουλευτής
Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος