Τον Πρόεδρο του Ελληνοβραζιλιανού Επιμελητηρίου Κίμωνα Πατκά και την αποστολή επιχειρηματικών και κυβερνητικών εκπροσώπων που τον συνόδευε, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιπρόεδρος του φορέα Σάββας Σεφεριάδης.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Έβρου με σκοπό να διευκολύνει την ανάπτυξη συμφωνιών συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρηματικές δυνάμεις των δύο χωρών, παρίσταντο ο Χρήστος Γκοτσίδης, Γενικός Διευθυντής της Luncheon Meat Έβρου Α.Ε., ο Αθανάσιος Παπαζηλάκης, Πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα Α.Ε., ο κ. Αθανάσιος Παρασάκης, Πρόεδρος της Θρακική Σποροπαραγωγή Α.Ε. και η κα Δήμητρα Δετσαρίδου, ιδρύτρια της βιομηχανίας ζωοτροφών Δήμητρα Α.Ε.
Οι Εβρίτες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Claudio Cava Correa, εκπρόσωπο του Βραζιλιανού Υπουργείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Προμηθειών, καθώς επίσης και με τον Daniel Fontes Dia, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coonagro, ενός από τους μεγαλύτερους αγροτικούς συνεταιρισμούς στη Βραζιλία, και τον κ. Roberto Parducci Camargo, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων Arbi Indústrias Químicas e Biológicas Ltda.
Στα πλαίσια της συνάντησης, ο Θεόδωρος Πούλιος, Πρόεδρος της Informatica A.E. πραγματοποίησε λεπτομερή παρουσίαση του Νομού Έβρου και των στατιστικών στοιχείων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στη δημογραφική του σύνθεση. Η γεωστρατηγική θέση του Νομού Έβρου, οι υποδομές του, καθώς και η πρόσβαση που εξασφαλίζει στις αγορές της Ευρασίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της βραζιλιανής αποστολής. Εν συνεχεία, οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων συντόνισαν την παραγωγική συζήτηση που ακολούθησε προς διερεύνηση πιθανής συνεργασίας με τους Έλληνες επιχειρηματίες.
Οι Βραζιλιάνοι παρευρισκόμενοι, που βρέθηκαν στην Ελλάδα στα πλαίσια κύκλου συνομιλιών με επιχειρηματικές δυνάμεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εμφανώς ικανοποιημένοι από την πληροφόρηση που έλαβαν και από την επαφή τους με τους Εβρίτες επιχειρηματίες, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να διατηρήσουν επικοινωνία, με σκοπό να βρεθεί κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας στο μέλλον.
Image and video hosting by TinyPic