Νέες συλλήψεις σε Ορεστιάδα και Ξάνθη

Το καθημερινό φαινόμενο της σύλληψης διακινητών και λαθρομεταναστών συνεχίζεται. Χθες το βράδυ στην Ορεστιάδα, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού συνελήφθησαν τρεις Σύριοι, οι οποίοι συνόδευαν ομάδα εννέα συμπατριωτών τους.
Στην Εγνατία οδό στο ύψος του ποταμού Λίσσου αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, έκαναν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού, με γερμανικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.
Ο δράστης στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη, στον κόμβο Ιάσμου, βγήκε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε σε επαρχιακές οδούς της Ξάνθης. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να ακολουθούν το δράστη, ο οποίος, εισήλθε σε αγροτική οδό, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη. Τελικά εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, που οδηγούσε ο δράστης, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ Σύριους λαθρομετανάστες.