Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την φιλοξενία των μελών της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών (Ιστότοπος: www.boyanet.org), σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2013, με θέμα «Ινα πάντες εν ώσιν». Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή της Ομοσπονδίας στους χώρους των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Μητροπόλεως μας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ακόμη ένα πνευματικό γεγονός για την περιοχή μας, ενώ τόνισε πως «με αυτού του είδους τις συναντήσεις, εκτός της δεδομένης θρησκευτικής επικοινωνίας του ορθοδόξου πληθυσμού των βαλκανικών χωρών, ενισχύεται η προοπτική και η προσπάθεια μιας αρμονικής γειτονίας, ιδιαίτερα αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η χώρα μας και, ειδικότερα η περιοχή μας».

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

• Πέμπτη 3 Οκτωβρίου: Απόγευμα: Αφίξεις, δείπνο.
• Παρασκευή 4 Οκτωβρίου: Πρωί: Προαιρετική Θεία Λειτουργία, πρωινό, πρωινή συνεδρία, άνοιγμα εκδήλωσης: χαιρετισμοί – ομιλίες – παρουσίαση δράσης Διαβαλκανικής, γεύμα, κατάκλιση.
Απόγευμα: Εσπερινός, ομιλία, Πολιτιστικό πρόγραμμα: Παρουσιάσεις από την κάθε χώρα-μέλος εμπειριών από τη συμμετοχή στη Διαβαλκανική και παραδοσιακών και εθίμων από αυτές, δείπνο, κατάκλιση.
• Σάββατο 5 Οκτωβρίου: Πρωί: Πρωινό, εκδρομή στο Νομό Έβρου: Δέλτα του Έβρου – Ι. Μονή Κοσμοσώτειρας Φερρών, πιθανό γεύμα στο Διδυμότειχο υπό τη χορηγία της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, δάσος Δαδιάς (προστατευόμενη περιοχή – βιότοπος αγρίων πουλιών), Ι. Μονή Κορνοφωλιάς, Σουφλί (μουσείο μεταξιού). Βράδυ: δείπνο στην Κατασκήνωση, κατάκλιση
• Κυριακή 6 Οκτωβρίου: Θεία Λειτουργία, πρωινό, αναχωρήσεις.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε επιμέρους τροποποιήσεις και προσαρμογές.
Συμμετοχή: 30 ευρώ.