Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Διαθέτει γνήσια, ζεστή, καθαρή, λαϊκή φωνή και συνεχίζει την παράδοση του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού. Ο Δημήτρης Μαστρονικόλας, ένας γνήσιος, λαϊκός άνθρωπος με πάθος για το τραγούδι από τα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης, έκανε πρόσφατα την πρώτη εμφάνισή του στη δισκογραφία με το cd «Το δίλημμα», με 12 λαϊκά τραγούδια που μιλάνε στην καρδιά μας και κυκλοφόρησε από την εταιρεία Όγδοο (Υπηρεσίες Διαδικτύου-Μουσικές Εκδόσεις)
Τη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο συνθέτης των αμέτρητων επιτυχιών που έχει σημαδέψει την ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού.
Αν και πρόκειται για την πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία ο Δημήτρης Μαστρονικόλας εκπλήσσει για την ερμηνευτική ωριμότητα και την εκφραστική πληρότητά του. Μεστός, καθάριος με αναπνοές, καταλήξεις και μυστικά που λίγοι πλέον κατέχουν και παραπέμπουν στους κλασικούς του τραγουδιού μας. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο απ’ τα τραγούδια του δίσκου, το «Αγάπησε με, με τα λάθη μου » και το «Δίλημμα» που είναι και ο τίτλος του δίσκου, προορίζονταν για το Στέλιο Καζαντζίδη στην μετά το «Υπάρχω» διαδρομή του, που όμως τελικά, συνοδεύτηκε από πολύχρονη αποχή.
Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, ρούμπες, τσιφτετέλια, μπαλάντες, μπολερό με δωρική, λαϊκή ταυτότητα, αλλά σύγχρονη αντίληψη και οπτική, καθώς και ευπρόσδεκτες εκπλήξεις είναι τα συστατικά που υπηρετεί με αξιώσεις ο Δημήτρης Μαστρονικόλας. Είναι άλλωστε δεδομένη η γκάμα και η δεινότητα του Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος δίνει το παρόν και ως σολίστας στο «Δίλημμα» παίζοντας μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά και σόλο κιθάρα.
«Ο Χρήστος Νικολόπουλος πιστεύω ότι είναι ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης και αισθάνομαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του. Έχει προσφέρει πολλά στο λαϊκό τραγούδι και πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει ακόμα» λέει ο Δημήτρης Μαστρονικόλας
Τους στίχους σε οκτώ τραγούδια του cd έχει γράψει ο δικός μας Λευτέρης Χαψιάδης, στιχουργός μεγάλων επιτυχιών. Τα υπόλοιπα τραγούδια είναι σε στίχους των Χρήστου Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Ρήτα και Μάρως Μπιζάνη.
«Ο Λευτέρης είναι ένα ιδιαίτερα προικισμένος και ευφυής στιχουργός και συγγραφέας που έχει γράψει και αυτός την δικιά του ιστορία στο τραγούδι με μεγάλες επιτυχίες που έχουν συνθέσει κι ερμηνεύσει καταξιωμένοι συνθέτες και τραγουδιστές» λέει για τον Αλεξανδρουπολίτη στιχουργό.
Συμμετέχουν επίσης δεξιοτέχνες μουσικοί και η Νάντια Καραγιάννη και η Ειρήνη Χαρίδου στις διφωνίες. Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο studio «N» με ηχολήπτη και ενορχηστρωτή το Βασίλη Νικολόπουλο.
Ο Δημήτρης Μαστρονικόλας άργησε να μπει στη δισκογραφία για οικογενειακούς κι επαγγελματικούς λόγους –είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Όλα αυτά τα χρόνια τραγουδούσε για τους φίλους του, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του υπήρχε η σκέψη για την έκδοση ενός δίσκου.
Έλεγε ότι αν δεν βρει κάποιους αξιόλογους ανθρώπους στο χώρο της μουσικής για να συνεργαστεί, θα εξακολουθούσε να τραγουδάει για τους φίλους μου. Κι ευτύχησε να βρει..
Info: Το cd του Δημήτρη Μαστρονικόλα, ένα cd για τους λάτρεις της πραγματικής λαϊκής μουσικής, μπορείτε να το προμηθευτείτε από το «Music Center», Βενιζέλου 39 Α, στην Αλεξανδρούπολη (έναντι ΚΤΕΛ). Τηλ. 25510 28053.
Image and video hosting by TinyPic