Ποιοί είμαστε
Το “Ορεστιάδα Νοιάζομαι” είμαστε πολίτες της Ν. Ορεστιάδας τους οποίους μας ενώνει η αγάπη για την πόλη που μεγαλώσαμε και κατοικούμε. Είμαστε αυτοί που θέλουμε μια καλύτερη καθημερινότητα και μια ομορφότερη πόλη. Χωρίς «κομματικές ταυτότητες» και ιδιότητες μακριά από «επιρροές» και προσταγές αποφασίσαμε μεμονωμένα, ως άτομα και κυρίως πρόσωπα, να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε την τύχη της ακριτικής μας πόλης στα χέρια μας. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή ιδεών, που με απλές, καθημερινές δράσεις να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Επίσης, μας νοιάζει η προβολή, στήριξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών, [χωρίς κόστος για τους ενδιαφερόμενους], ώστε η τοπική οικονομία να λάβει χείρα βοηθείας- έστω και μικρή- ελπίζοντας ότι θα αντέξει στη δυσχερέστατη συγκυρία. Έτσι, σιγά – σιγά, ευελπιστούμε στην επανενεργοποίηση, το συντονισμό και τη συνεργασία των διαφόρων φορέων που προάγουν την ποιότητα της ζωής της πόλης μας και στην ανάληψη δράσης από το σύνολο των πολιτών. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο θα κόστιζε, σε χρόνο και χρήμα, στον καθένα μας αν ξεχυνόμασταν όλοι με μια σακούλα και καθαρίζαμε τα πάρκα της πόλης και πόσο θα άλλαζε η εικόνα της Ορεστιάδας μας. Και ακόμα πόσα θα μπορούσαν να αλλάξουν από τα χέρια μας, αν απλώς θυσιά-ζαμε λίγο από το χρόνο του καναπέ μας, αλλά και πόσο πιο δραστήριοι θα αναγκαζόταν να γίνουν οι τοπικοί άρχοντες!
Σύντομα, λοιπόν, η έδρα μας και η αφετηρία των συζητήσεων και δράσεών μας θα γίνει το διαδίκτυο με ένα ιστολόγιο (blog) και μια σελίδα στο facebook. Μέχρι τότε δεχόμαστε κάθε βοήθεια και ιδέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση orestiadanoiazomai@gmail.com
Και αν νομίζετε ότι όπως τα περισσότερα γεγονότα στην Ελλάδα είναι της «μίας μέρας» σας προκαλούμε να το διαπιστώσετε μόνοι σας. ΕΝΤΟΣ … ΟΜΩΣ!
Γιατί εμάς η Ορεστιάδα μας ακόμα μας νοιάζει!