Του Γιάννη Τομαδάκη

στην εφημερίδα ΝΕΒΡΟ NEWS

Ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού. Μπάνιο δεν κάνουν όλοι στις παραλίες. Κάποιοι «λιώνουν» στον ιδρώτα λόγω εργασίας κι άλλοι λιώνουν αναζητώντας εργασία. Αισιοδοξία χρειάζεται. Ψηλά το κεφάλι και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν.

 

Αισιόδοξος είναι και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ότι θα νοικοκυρεύσει τα οικονομικά του Δήμου. Μπράβο κ. Δήμαρχε. Το πιστεύουμε ότι το εννοείτε , αλλά καλό θα ήταν να νοικοκυρεύσετε πρώτα την κατάσταση εικόνας του Δήμου σας (της πόλης και των χωριών). Είμαστε κουραστικοί ίσως, αλλά ειλικρινά το γράφουμε κουραστήκαμε να βλέπουμε σπασμένα πλακάκια και χόρτα παντού.

 

Επιπλέον κ. Δήμαρχε θα μας επιτρέψετε να πούμε την άποψή μας και σε κάτι ακόμα. Το παιχνίδι της επικοινωνίας δεν παίζεται στα πανηγύρια και μόνο. Το λέμε αυτό γιατί παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τα όσο είπατε στην κεντρική πλατεία του Ασημενίου κατά τη διάρκεια της πανήγυρης. Είπατε «αυτό δεν είναι πανηγύρι, αυτό είναι λαοθάλασσα».  Φυσικά και ο κόσμος σας χειροκρότησε. Ήταν πολύ επιτυχημένο αυτό που είπατε. Το έχει πριν πολλά χρόνια όμως πριν ο γιος του Γέρου της Δημοκρατίας. Αριστερές καταβολές δεν έχουν όλοι.  Αλλά να μου πεις έτσι που έγιναν τα πράγματα, το μνημόνιο αριστερή κυβέρνηση το εφαρμόζει. . .

 

Μέρες γιορτής για τους νέους. Η 17η έβδομη συνάντηση νέων στις Καστανιές βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι σήμερα και αύριο οι επισκέπτες να πολλαπλασιαστούν, γιατί τις πρώτες μέρες  οι συντάκτες του www.thrakinea.gr που την παρακολούθησαν δεν μας μετέφεραν και κλίμα μαζικής προσέλευσης. Ίσως ήταν συγκυριακό.  Εμείς πάντως στηρίζουμε τον Άρδα με κάθε μας δύναμη.

 

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στους εργαζομένους και στη διοίκηση του σταθμού που έχει απογειωθεί. Αναφερόμαστε στον status 94.2. Νέες εγκαταστάσεις απέναντι από το αεροδρόμιο και τα καλύτερα έρχονται.  Και πώς να μην έρθουν. Μπορεί ο Σταύρος Αποστολίδης ότι πιάνει να μη γίνεται χρυσός, αλλά όταν αναλαμβάνει κάτι το φτιάχνει όπως μόνο εκείνος ξέρει. Το έχει αποδείξει η ιστορία άλλωστε.

 

Αλλάζουν τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ Έβρου. Ένα σενάριο πολύ πιθανό παρουσιάζεται στο www.thrakinea.gr. Στην ηλεκτρονική εφημερίδα (η οποία έχει πλέον και το δικό της χώρο), μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που όλα δείχνουν ότι έρχονται.

 

Στο thraki Νεα μπορείτε και να ψηφίσετε, δηλαδή να πείτε την άποψή σας, για τους ειδικούς συνεργάτες των δημάρχων και των αιρετών γενικότερα οι οποίοι έχουν το δικαίωμα επιλογής και πρόσληψης.

 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος της αγροτικής τράπεζας (ΑΤΕ BANK) στη Βύσσα. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί. Τόσα χρόνια οι περισσότεροι, ως αγρότες, δε γνώρισαν άλλη τράπεζα. Να αντισταθούν και να αντιδράσουν τους κάλεσε το ΚΚΕ. Ο Γραμματέας Αχτιδικής επιτροπής Βορείου Έβρου του κόμματος Σταμάτης Γκατζίδης κάλεσε τους κατοίκους της Βύσσας και το Δήμαρχο Ορεστιάδας να πάρουν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κι επειδή ο κ. Γκατζίδης είναι πολύ αγαπητός στο κόμμα του, ο 90.2 έπαιξε το ρεπορτάζ από τη Βύσσα και με εικόνα.

 

Πριν ευχηθούμε παραγωγικό Αύγουστο, να επαναφέρουμε την πρόταση για αεροπορική σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και την Αθήνα. Κι όλα αυτά μέσω υδροπλάνου. Μεταφέρει λιγότερους επιβάτες από οποιοδήποτε πλοίο, τους μεταφέρει όμως πιο γρήγορα και  σίγουρα μπορεί να συνδέσει το νησί και με μέρη, όπου δεν υπάρχουν λιμάνια.